avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... datorII la 3 Banci !
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

datorII la 3 Banci !

Buna seara !
ma aflu in urmatoarea situatie... mama mea a facut acum 5 ani credit la 3 banci ...concomitent s`a depus dosarul, pentru a putea lua cat mai multi bani... era strict necesar sa ridice o casuta in cei 140 mp pe care`i are unde statea sa cada o casuta de paianta. de la prima banca a luat 5500 chf (la vremea aia era 18.000 lei vechi unu ), de la a doua a luat 2600 euro ( 33.00 era la vreme aia ) iar de la a treia a luat 55 de mil. in total s`au adunat vreo 240 de mil. s`a platit aproximativ 10-15 rate la fiecare banca. de 2 ani mama nu mai poate muncii ( nici varsta pentru pensionare n`o are, si nici ani suficienti in campul muncii ). ce`i pot face aceste banci in conditiile in care doar una singura (cea de la care s`au luat lei ) a insistat cu somatiile, a doua a trimis prima somatie inainte cu 2 luni sa se implineasca 3 ani de la ultima plata, iar cea de`a treia n`a trimis nimic.
mentionez ca mama nu are nici un venit, iar salariul meu ajunge sa ne ''taraim'' de la o luna la alta.
ultima somatie a speriat`o... a venit pe o pagina a3, cu un font larg si boldat,in care`i zicea ca daca nu plateste`n termen de o zi ( 1 zi ) vine cu executorul judecatoresc.
va multumesc pentru eventualele raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Dahrma , utilizator 22:23, 14 Iunie 2012
Executarea silita nu poate fi facuta decat daca exista o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila in acest sens
Una dintre bancile unde mama dvs a facut credit,cu scopul legitim de recuperare suma neachitata,in baza contractului de credit ,a demarat procedura de executare silita impotriva mamei dvs
Va trebui sa va lamuriti ce este acel act. Daca apare scris numele vreunui executor judecatoresc, mergeti la el si incercati sa vedeti ce contine dosarul de executare. Apoi incercati sa contactati un ajutor specializat, macar pentru emiterea unei pareri. Nu e o treaba usoara ce se va intampla.
Daca creditul este cu titlu executoriu si ati garantat cu bunurile personale vor fi executate pana la stingerea debitului(a sumei imrpumutate)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

executare silita dupa 9 ani. leus leus Am avut un credit in 2003.august pe 36 luni scadent in aug,2006.L-am achitat in dec 2006, am avut unele 2 rate intirziate, ultima rata mi s-a retinu din ct de ... (vezi toată discuția)
Restanta mai mare de 1000 de zile mihjuli mihjuli va rog frumos daca ma puteti ajuta cu un raspuns.am o restanta de 700 de lei pe care ma chinui de vreo 3 ani sa o termin.acum in ultimele luni am platit cate ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutati-ma.....cu un sfat... TANASE SIMONA TANASE SIMONA buna seara. ...incep prin a va ruga sa ma ajutati ..pe 03 06 2007 am facut un credit la o banca din oras. eu sunt in concediul ... (vezi toată discuția)