avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1167 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie intretinere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie intretinere minor

Buna seara !
Am si eu o nelamurire : de cand incepe plata pensiei de intretinere minor? de la inainterea actiunii in instanta sau de la primirea sentintei? am inaintat actiunea in data de 29 martie si am avut ultima infatisare in data de 6 iunie. Si inca ceva : eu am cerut si plata cheltuielilor pt nastere si lahuzie dar nu am avut cu ce sa dovedesc#-o primesc ceva? multumesc anticipat !
Daca in cerere ati solicitat plata pensiei de intretinere de la data introducerii acesteia (sau ati solicitat aceasta macar la ultimul termen de judecata, in concluziile pe fond), atunci plata pensiei de intretinere se va face de la data introducerii actiunii;

Daca nu ati solicitat acest lucru, atunci plata pensiei de intretinere se face de la data ramanerii definitive a sentintei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divor adina111 adina111 Buna ziua. Am o nelamurire poate ma puteti ajuta. In luna sept. anul trecut am depus actele de divort., in ianuarie am avut prima infatisare iar ex-sotul ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere minor-acordare de la data pronuntarii divortului in 2007 sonni_io sonni_io Am divortat in 2007, minorul mi-a fost incredintat spre crestere si educare, nu am solicitat si nu s-a acordat pensie de intretinere pentru minor. Acum vreau ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara georgetasolo georgetasolo In luna mai am avut prima infatisare ptr divort, sotul nu s-a prezentat. Urmatoarea infatisre este in septembrie 2012. 2 luni sotul mi-a depus pensia ... (vezi toată discuția)