avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

In luna mai am avut prima infatisare ptr divort, sotul nu s-a prezentat. Urmatoarea infatisre este in septembrie 2012. 2 luni sotul mi-a depus pensia alimentara ceruta de mine( ne-am inteles) dar luna trecuta a refuzt sa mai plateasca. Refuza sa mai plateasca pana la pronuntarea divortului. I-l pot obliga in vreun fel ? Dupa pronuntarea divortului pot recupera acesti bani ?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 14:27, 27 Iunie 2012
Vi se vor plati retroactiv- de buna voie sau prin executare silita- sumele reprezentand plata pensiei de intretinere daca ati solicitat plata acesteia de la data introducerii cererii de chemare in judecata
Cineva probabil ca l-a sfatuit gresit sa nu plateasca, mai ales ca a platit de buna-voie.
Da, in cererea de divort am mentionat ca solicit plata pensiei de la data introducerii acesteia.
Atunci indiferent de durata judecarii dosarului (fond/apel/recurs )copilul dvs va avea dreptul sa-si primeasca pensia de intretinere retroactiv de la data introducerii actiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara-data de la care este obligat tatal sa-si indeplineasca aceasta obligatie viorica71 viorica71 am divortat pe 07 dec 2010,cei doi minori mi-au fost incredintati,iar fostul sot refuza sa plateasca pensie alimentara,ba mai mult,refuza sa-i dea copilului ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara fara divort coribri coribri Buna ziua!Am o problema cu care ma confrunt si v-as ruga sa ma sfatuiti cum sa procedez.M-am despartit de sotul meu din data de 6 august anul curent,fara a ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara michaitza1974 michaitza1974 Am primit comunicare acasa ca divortul s-a incheiat si ca trebuie sa platesc pensie alimentara o anumita suma de bani, o alta suma de bani cheltuieli de ... (vezi toată discuția)