avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... daca o persoana a fost judecata si achitata in una din ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

daca o persoana a fost judecata si achitata in una din tarile UE !!

buna ziua daca o persoana a fost judecata si achitata in una din tarile UE mai poate fi judecat in Romania pentru aceeasi fapta ? multumesc !!!

Din punctul meu de vedere persoana nu mai poate fi judecată încă o dată, conform principiului non bis in idem, conform căruia o persoană nu poate fi judecată şi condamnată pentru aceeaşi faptă de 2 ori, principiu consacrat de o serie de acte normative, printre care Legea 302/2004, art. 10 şi art. 114.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Non bis in idem  Lăzăruţiu Lucian Lăzăruţiu Lucian Ma intereseaza daca stie cineva unde este consfintit acest pricipiu, in legislatia europeana. Tot ce am gasit eu se refera la Conventia Europeana de aplicare a ... (vezi toată discuția)
Amenda isctr nicolae82 nicolae82 buna seara. pot fi amendat de isctr pt contraventii savarsite cu 6 luni in urma ??? mentionez ca nu am fost oprit si controlat in trafic,controlul a fost ... (vezi toată discuția)
Unde scrie ca principiul de drept ne bis idem inseamna altceva decat nimeni nu poate fi condamnat de doua ori pentru aceeasi fapta? eusaisapte eusaisapte unde scrie ca principiul de drept ne bis idem inseamna altceva decat nimeni nu poate fi condamnat de doua ori pentru aceeasi fapta? Invoc ca argument faptul ... (vezi toată discuția)