avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cum sa procedez cu Politia Rutiera ???
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cum sa procedez cu Politia Rutiera ???

Buna ziua,
Am fost oprit de Politia Rutiera (doi politisti) si mi s-a retinut permisul pentru o presupusa neacordare de prioritate. Mi s-a intocmit proces verbal la care am avut obiectii si anume, am considerat ca faptele descrise nu corespund realitatii. Politistul a notat si mi-a spus ca imi va trimite procesul verbal prin posta, la domicilul meu. Mi-a retinut permisu si mi-a dat o dovada.
Deci, am dovada dar nu am proces verbal pe care sa-l contest, nu am semnat de primire pentru dovada. E legal ???? Ce ar trebui sa fac in acest caz.
Cel mai recent răspuns: NunuMic , utilizator 16:30, 20 Iunie 2012
[Editat] Iar procesul verbal odata semnat ar trebui sa ti-l dea, nu sa-l trimita prin posta. Sora mea a fost oprita si amendata pe motiv ca i sa oprit masina din cauze mecanice, si pentru ca a incercat sa explice ce si cum, domnu politist vs. "trimisul lui Dumnezeu pe pamant" a incheiat un proces verbal de neprezentare de documente pe care nu a lasat-o nici macar sa-l semneze, iar cand am ajuns eu la fata locului, a plecat in tromba. Am fost la politie sa depunem o plangere, iar ala de la ghiseu ia zis ca nu are ce plangere sa depuna, ca in decurs de 30 de zile vine amenda acasa si atunci poate veni sa faca plangere. au trecut 3-4 luni de atunci, n-a mai ajuns amenda acasa, asta nu inseamna ca nu exista pe la finante si ca trebuie platita...Golanie de 3 lei...
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iunie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere permis fara a elibera dovada de circulatie tomalenuta tomalenuta Azi am avut ghinionul de a-mi aparea un pieton in fata masinii pe trecerea de pietoni. Pe banda 1 era parcata o masina in fata unei treceri de pietoni (in ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat pentru 30 de zile, proces verbal de contravenþie neînmânat Teracsro Teracsro Buna ziua. Am avut parte in urma cu 3 zile de nefericita ocazie sa dau peste un politist dus cu pluta. Eu stationam la o intersectie la semafor iar la ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis neacordare prioritate pietoni teduku199108 teduku199108 Buna seara,in timp ce ma deplasam cu masina personala pe Splaiul Independentei,am avut surpriza ca un echipaj de politie sa ma traga pe dreapta dintr-o coloana ... (vezi toată discuția)