Buna ziua,
un copil cu cetatenie romana si domiciliu in Romania, al carui tata este de origine cipriota, poate obtine alocatia de stat din Republica Cipru? In caz afirmativ, ce demersuri ar trebui intreprinse?
Va multumesc
Pentru a obtine alocatia pentru copil in Cipru trebuie ca parintii sa locuiasca impreuna cu copilul in Cipru.
Copiii ai caror parinti muncesc legal intr-o tara membra a Uniunii Europene au posibilitatea sa primeasca o alocatie europeana.
Pentru a beneficia de o alocatie europeana, minorii trebuie sa aiba unul sau ambii parinti la munca in strainatate si sa lucreze cu contract legal.
Majoritatea tarilor din Uniune acorda alocatiile doar daca minorii locuiesc in tara respectiva.
Alocatia pt copii
rozetere
am cetatenia romana acum am obtinut si cetatenia maghiara lucrez legal in ungaria copilul meu poate primi in ambele tari alocatia pt copii sau numai intr-o ... (vezi toată discuția)
Alocatie europeana ii
bea1980
Imi cer scuze pentru plagierea titlului,am citit un alt mesaj si vroiam cateva lamuriri;in cazul in care eu locuiesc impreuna cu copilul in Spania pot solicita ... (vezi toată discuția)