avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatie copil dintr-un stat al comunitatii europene
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatie copil dintr-un stat al comunitatii europene

Buna ziua,
un copil cu cetatenie romana si domiciliu in Romania, al carui tata este de origine cipriota, poate obtine alocatia de stat din Republica Cipru? In caz afirmativ, ce demersuri ar trebui intreprinse?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:34, 15 Iunie 2012
Pentru a obtine alocatia pentru copil in Cipru trebuie ca parintii sa locuiasca impreuna cu copilul in Cipru.

Copiii ai caror parinti muncesc legal intr-o tara membra a Uniunii Europene au posibilitatea sa primeasca o alocatie europeana.
Pentru a beneficia de o alocatie europeana, minorii trebuie sa aiba unul sau ambii parinti la munca in strainatate si sa lucreze cu contract legal.
Majoritatea tarilor din Uniune acorda alocatiile doar daca minorii locuiesc in tara respectiva.
Ultima modificare: Vineri, 15 Iunie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatia pt copii rozetere rozetere am cetatenia romana acum am obtinut si cetatenia maghiara lucrez legal in ungaria copilul meu poate primi in ambele tari alocatia pt copii sau numai intr-o ... (vezi toată discuția)
Drepturi copil nascut in elvetia Denys-Mara Denys-Mara sotia mea a nascut in elvetia din nefericire niciunul dintre noi nu avem permis de munk si nu muncim cu acte in regula avem asiguare amandoi sa acoperim ... (vezi toată discuția)
Alocatie europeana ii bea1980 bea1980 Imi cer scuze pentru plagierea titlului,am citit un alt mesaj si vroiam cateva lamuriri;in cazul in care eu locuiesc impreuna cu copilul in Spania pot solicita ... (vezi toată discuția)