in urma nasterii unui copil in familie am avut dreptul conf ccm/2011 la 5 zlp+10 zlp ca urmare obtinerii atestatului de puericultura .Administratia nu mi-a acordat acest drept in termen de doua luni conf ccm/2011(fiind multi salariati planificati in co in lunile iulie/ august 2011) oferindumi aceste zile libere platite dupa termenul celor doua luni.Anul acesta (2012) a venit CFG -ul in unitate si a dispus retinerea pe statul de plata a sumelor acordate pt cele 15 zlp pe motiv ca nu s-au acordat in termen de doua luni conf ccm /2011.Doresc sa stiu daca este corect si ce vina am eu in toata treaba asta .Va multumesc
ART. 2
(1) In cazul in care titularul dreptului la concediu paternal este asigurat in cadrul sistemului asigurarilor sociale de stat, el are dreptul la un concediu paternal platit de 5 zile lucratoare.
(2) Concediul paternal se acorda la cerere, in primele 8 saptamani de la nasterea copilului, justificat cu certificatul de nastere al acestuia, din care rezulta calitatea de tata a petitionarului.
(3) Indemnizatia pentru concediul paternal se plateste din fondul de salarii al unitatii si este egala cu salariul corespunzator perioadei respective
Asadar,"unde-i lege nu-i tocmeala",reglementarea este destul de clara in acest sens,si chiar daca exista la nivelul unitatii un ccm nu cred ca contine o alta prevedere in sensul ca aceste zile se pot acorda si dupa termenul de 8 saptamani.