avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Mostenire - intabulare, cadastru
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Mostenire - intabulare, cadastru

Buna ziua,

Trebuie sa fac succesiunea pentru un apartament in Bucuresti mostenit de la mama mea, iar la notariat mi s-au cerut intabularea pentru acest apartament. Problema este ca eu nu regasesc aceste acte in dosarele pe care le am, dar sunt (aproape) sigura ca aceasta a fost facuta de catre mama mea. Cum procedez pentru a face rost de aceste acte pentru a le depune la dosarul pentru succesiune?
De asemenea as dori sa stiu cum procedez in cazul 2, daca intabularea nu a fost facuta si ce acte mi-ar trebui daca va fi necesar sa fac eu intabularea?
Multumesc.
Roxana
Cel mai recent răspuns: Roxie , utilizator 15:46, 14 Iunie 2012
In temeiul art 41 din L nr 7/1996 republicata
Orice persoana poate cerceta cartea funciara si celelalte evidente care alcatuiesc registrul cadastral de publicitate imobiliara

Verificati initial la OCPI local documentele existente asupra respectivei proprietati
Ultima modificare: Joi, 14 Iunie 2012
ynocentta, utilizator
1. Solicitati la OCPI un extras de carte funciara
2. Daca intabularea nu este facuta, va trebui mai intai sa realizati un cadastru la imobil si ulterior sa solicitati intabularea

De regula pentru dezbaterea unei succesiuni in conditiile in care din masa succesorala fac parte bunuri imobile, nu este necesar ca aceste imobile sa fi intabulate
Va multumesc pentru raspunsuri.
Daca nu este necesara intabularea, inseamna ca se poate face succesiunea si fara a prezenta actele de intabulare?
Ultima modificare: Joi, 14 Iunie 2012
Roxie, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calitatea ocpi pasiva Adrian Berdila Adrian Berdila Mi-a fost respinsa plangerea impotriva incheierii de carte funciara deaorece Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară nu are calitate procesuală ... (vezi toată discuția)
Apartament in indiviziune dariad dariad Situatia este urmatoarea: eu si fratele meu mostenim in indiviziune un apartament cumparat acum 10 ani de tatal nostru. La sfarsitul Certificatului de ... (vezi toată discuția)
Intabulare / carte funciara - imobilele mostenite trebuie intabulate? magda1612 magda1612 Buna seara,vin aici cu rugamintea de a ma elucida intr-o problema: tatal meu a mostenit de pe urma surorii sale doua terenuri (in intravilan si extravilan).Nu ... (vezi toată discuția)