avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie copiii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie copiii

deci ,sunt in proces cu ex concubinul meu.ptr custodia celor 3 fetite ale noastre,minore de 2,3,6ani.el acum 2 luni nea dat afara din casa.nu ma ajuta cu absolut nimic la intretinerea lor ,nici macar lucrurile noastre personale nu ni lea dat.eu cu ajutorul prietenilor mei,am obtinut un contract de munca in elvetia,unde trebuie sa ma prezint intro luna.dar primult termen al procesului e in septembrie,eu nu am locuinta nici servici ,dar in aceeasi situatie e si ex concubinul,doar ca el munceste ilegal intro tara straina.cum sa fac sa pot iesi cu fetitele din tara,eu nu vreau si nu pot sa mi le las ,dar nici nu pot pierde acest contract
Cel mai recent răspuns: carmen0 , utilizator 21:03, 14 Iunie 2012
Speta pe care o prezentati implica destule discutii, atat cu privire la fondul problemei, cat si cu privire la eventualele masuri ce pot fi adoptate in cauza. Se prefigureaza un proces destul de anevoios, in masura in care nu ajungeti la o intelegere cu partenerul dvs fata de minori. Problema ¨incredintarii¨ minorilor a disparut o data cu intrarea in vigoare a noului cod civil, instituia juridica din prezent fiind exercitarea autoritatii parintesti. Regula instituita de noile dispozitii este ca autoritatea parinteasca se exercita in comun. In cazuri bine definite se prevede posibilitatea exercitarea acestei autoritati de catre unul dintre parinti.
Puteti incerca pe calea ordonantei presedintiale sa obtineti stabilirea domiciliului minorilor la dvs si o eventuala exercitare a autoritatii de catre dvs. In orice caz, ma recomand sa apelati la un specilist care sa va ofere consultanta de specialitate temeinica si sa stabiliti o strategie procesuala ce urmeaza a fi adoptata in cauza. Mai puteti incerca o cerere de preschimbare a termenului stabilit in septembrie. Mult succes!


Solutia ar putea fi ordonanta presedentiala
ma ajuta faptul ca el are o condamnare cu suspendare din trecut,ca e o persoana f recalcitranta ,ca mai are un copil dintro casatorie anterioara pe care nu il ajuta cu nimi de ani de zile ,ca este o persoana alcoolica,el nea dat afara din casa ,pe mine si copii,nu mia dat nici macar lucrurile personale ale copiilor ,pasapoartele lor,haine ,lucruri necesare,dreptatea unde este?el nici un telefon nu da sa intrebe de copii,nu mai zic ca nu imi trimite nici un leu.eu cum imi intretin copii?nu sunt o mama denaturata nici una care isi lasa copii,lupt si mor linga ei ,trebuie sa muncesc si sa intretin aceste fetite ,sunt mici ,au necesitati majore si cine are 3 copii mici ,ma poate intelege mai bine.am martori foaerte multi ,oameni care ne stiu viata din trecut.cine ar incredinta 3 fetite unui alcoolic ,unul care se drogheaza si care sia terorizat copii ,lovindusi mama in fata lor.ce judecator ar face asta?eu daca pierd acest contract ,cine imi mai ofera altul?cer doar un ajutor ,un sfat ,vreau sa imi cresc copii ,civilizant,decent si in liniste .multumesc pentru intelegere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E posibila cedarea drepturilor parintesti la notar ? danutzalov3 danutzalov3 spuneti-mi va rog frumos daca este posibil ca , concubinul meu sa imi cedeze prin notar toate drepturile asupra copilului ??? VA ROG MULT !!!!!!! (vezi toată discuția)
Ma intereseaza custodia fetei mele in varsta de 2 ani si 6 luni angelicageorgiana angelicageorgiana am o fetita de 2 ani si jumatate care in momentul de fata sta la soacra mea, de 3 ani de zile am decis cu concubinul meu sa stam impreuna pentru fata am mai ... (vezi toată discuția)
Probleme in famile zendaprecup zendaprecup Buna seara Am o fetita de 10 ani cu concubinul meu Care nea parasit acus un an de zile lasandu-ma inchirie cu fetita noastra iar eu fara.serviciu. ... (vezi toată discuția)