avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... probleme in famile
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

probleme in famile

Buna seara

Am o fetita de 10 ani cu concubinul meu
Care nea parasit acus un an de zile lasandu-ma inchirie cu fetita noastra iar eu fara.serviciu. cauza a fost ca el si a gasit alta persoana + are probleme cu bautura ( tin sa precizez ca luna trecuta a fost suspendat permisul de conducere a doua oara.pentru alcool)
Nici in ziua de azi nu isi arata interesul pentru fiica noastra doar dupa multe insistari telefonice atat din partea mea cat si din partea fetitei noastre
Iar daca micuta reuseste sa convinga o duce la cumparaturi maxim de ori pe luna cheltuind suma maxima de 100 de ron spunandu-mi ca fata nu manca.mai mult de 200 de ron pe luna
Nici macar de craciun nu a sunato sau sa ii aduca.un cadou.
Am oportunitatea de un loc de munca.in germania unde vreau sa o duc si pe fetita sa isi continue acolo studiile .
Tatal ei nu vrea sa semneze nici un act sau delegatie sa pot iesi din tara cu fetita. El spune sa las fata ca el are grija de ea si o creste. Tin sa precizez ca fetita nu vrea sa auda sa traiasca cu tatal ei si cu noua partenera a lui.
Va rog sa imi spuneti ce este de facit sa obtin acorduk lui , semnatura pentru delegatie

Va multumesc
Cu stima
Precup zenda
Cel mai recent răspuns: capucino , utilizator 21:16, 9 Ianuarie 2018
Trebuie obținută hotărâre judecătorească pentru suplinire acord.
prima intrebare: in certificatul de nastere a copilei, figureaza concubinul ca tata? daca nu, nu aveti nevoie de nimic din partea lui.

Daca figureaza ca tata, din pacate va trebui sa mergeti in instanta, pentru stabilire domiciliu minor la mama ( doar atat sa precizati) + autoritate parinteasca exclusiva, motivand ca tatal nu se preocupa de minora, aceasta este mai mult straina de tata decat atasata, iar dvs prin oportunitatea pe care o aveti sunteti impiedicata sa ii asigurati minorei o viata mai buna.

2 ! eventual, daca nici cum nu iese pasenta, o inscrieti pe fata la o scoala in strainatate. obstructionarea dreptului la invatamant este de natura penala, mai ales in occident. si din cate stiu, in Italia spre exemplu, direct institutia se implica in ajutarea mamei pentru a aduce copilul in tara rezidenta!

3. daca nu vreti instanta, spuneti-i ca procura e valabila doar 3 ani, dupa care trebuie reinnoit.

ORI MERGETI PE VARIANTA D-LUI AVOCAT CU SUPLINIREA ACORDULUI. Daca el va solicita respingerea actiunii, cu motivele invocate ar trebui sa castigati! Insa ambele variante dureaza.

Doamne ajuta-va!
Ultima modificare: Marți, 9 Ianuarie 2018
capucino, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia copilului florentinavlad florentinavlad buna seara am fetita de 5 ani am fost de comun acord cu fostul concubin sa ramana fetita la el deoarece nu aveam conditii de nici un fel pentru ea am decis in ... (vezi toată discuția)
Incalcarea dreptului copilului elenazahiu elenazahiu Fostul meu concubin incearca prin orice mijloace sa manipuleze fetita mea de doar 6 ani impotriva mea.Santem despartiti de 8 luni,eu am plecat din casa in care ... (vezi toată discuția)
Procura, drept de vizita Anairam94 Anairam94 Mama fetei vrea procură sa iasă cu fata din tară pentru o săptămână. Întrebarea tăticului este, ce se întâmplă dacă mama nu respecta termenul ... (vezi toată discuția)