avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... concesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

concesiune

Buna ziua! As vrea sa cumpar o casa in pantelimon si mi s-a zis ca terenul pe care este casa are o concesiune pe 49 ani. Cu alte cuvinte, cumpar doar casa, ? Ce anume este aceasta concesiune? Ma poate da cineva afara dupa p perioada din casa?Iar dupa acesti 49 ani ce se poate intampla? Este o idee buna sau ar fi bine sa renunt la ideea de a cumpara aceasta casa? Ma intereseaza daca ar fi vreo pacaleala ceva.
Am aceste nelamuriri, va rog sa imi raspunde-ti daca ma puteti lamuri si pe mine. Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: irinairinairina , utilizator 12:49, 15 Iunie 2012
Concesiunea este atribuirea terenului aferent locuintei IN FOLOSINTA de catre autoritatea locala (apartine domeniului public sau privat al localitatii). Ca sa puteti cumpara casa e necesar sa aveti avizul de principiu al Consiliului Local ca vor fi de acord sa modifice titularul contractului de concesiune. Pentru aceasta concesiune o sa achitati o redeventa anuala.
Justicemn multumesc pt raspuns! Dar dupa 49 ani, dupa expirarea concesiunii, ma poate da cineva afara din casa daca eu am acte pe acea casa? Mai pot prelungi concesiunea dupa acesti 49 ani? Sau pot cumpara eu terenul respectiv dupa aceasta perioada?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de concesiune- voi fi proprietar! mada.simion mada.simion In 2006 am concesionat de la primarie o cladire de 40 mp si teren pana la 200 mp,pe o perioada de 49 ani. intrebarea mea este daca pot cei de la consiliul ... (vezi toată discuția)
Teren concesionat liviu_np liviu_np Va salut! Stau in orasul Pantelimon, la 2 km de Bucuresti. Am urmatoarea problema: Terenul pe care mi-am construit casa este concesionat de catre ... (vezi toată discuția)
Concesiune Ungureanu E Ungureanu E Bună ziua! Eu și soțul am concesionat un teren de la primărie pt a ne construi o casa. Am întâmpinat câteva dificultăți cu avizele și autorizațiile ... (vezi toată discuția)