avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Care este termenul de comunicare a unei sentinte?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Care este termenul de comunicare a unei sentinte?

Care este termenul de comunicare al unei sentinte ?
De la tribunal nu am reusit sa obtin nici o precizare.

De asemenea as dori sa stiu daca postarea la ''Ecris'' de pe site poate tine loc comunicarii oficiale.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters56297 , utilizator 19:40, 17 Iunie 2012
termenul recomandat este de 30 de zile, dar poate dura oricat. postarea in ecris nu este o comunicare oficiala - va ajuta doar daca termenul de atac curge de la pronuntare, nu de la comunicare.
Nu exista prevazut in Codul de procedura civila niciun astfel de termen .. termenul de 30 de zle se refera la motivarea hotararii si nu la comunicarea acesteia ...

Postarea pe ''Ecris'' de pe site nu tine loc comunicarii oficiale a hotararii judecatoresti ...
Inseamna ca este posibil sa nu primesc nimic de la tribunal ?
Veti primi de la Tribunal hotararea pronuntata , dar nu in termenul mentionat de colegul nostru .. comunicarea unei hotararii variaza ca durata de timp .. insa de la data comunicarii va incepe sa curga termenul pentru exercitarea caii de atac prevazute de lege in cazul respectiv.
De regulã, în 30 de zile este redactatã şi comunicatã sentinţa.
Luaţi legãtura cu grefierul de şedinţã, şi întrebaţi dacã sentinţa a fost redactatã

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formulare cerere pentru eliberare hotarare si achitare taxa de timbru, dupa noul cod de procedura penala oanaportar oanaportar In urma judecarii unui proces proces penal judecatoria a emis o hotarare judecatoreasca. Va rog sa imi spuneti daca dupa Noul Cod de Procedura penala ... (vezi toată discuția)
Document hotarare judecatorie martzipan martzipan Cu apel în 30 zile de la comunicare, cererea se depune la Judecătoria sectorului....... Bucureşti. Pronuntata prin punerea solutiei la dispozitia partilor ... (vezi toată discuția)
Instanta s-a pronuntat, cum obþin decizia completa a acesteia? iulian1958 iulian1958 Pe portalul ministerului de justitie am aflat ca Instanta s-a pronuntat (favorabil) intr-un dosar in care sunt parte. Pe acest portal decizia Instantei este ... (vezi toată discuția)