avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca cu jumatate de norma
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca cu jumatate de norma

As dori sa stiu ce drepturi am ca angajat cu jumatate de norma(4 ore pe zi)si daca pot beneficia de vreun credit in eventualitatea ca voi dori acest lucru.Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 16:34, 15 Iunie 2012
Art. 106. C..,Mun
(1) Salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.
(2) Drepturile salariale se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat, raportat la drepturile stabilite pentru programul normal de lucru
1. Puteti beneficia de credit daca banca sau institutia creditoare respectiva il acorda.

2. Fiecare banca sau institutie creditoare are polica sa de creditare si regulamente specifice.

3. Nu va d de ce nu ati putea sa contractati un credit daca indepliniti in special conditia unui minim de venit
Codul Muncii nu se refera la posibilitatea de a beneficia de credit .. aceasta intra in atributiile unitatii bancare de a stabili daca poate sau nu beneficia de un credit.
Teoretic puteti beneficia de credit,nu faptul ca sunteti incadrata cu un contract part time v-ar face neeligibila ci doar eventual cuantumul castigului (venitul )realizat pe un astfel de cim s-ar putea sa fie mai mic in raport cu minimul solicitat de banca,dar acest aspect nu vi-l pot lamuri decat bancile ,prin consultarea conditiilor concrete de creditare oferite .
Ceea ce cantareste in schimb in decizia bancii este nu tipul contractului,full time/partime, ci durata contractului,astfel nu prea se acorda credite pt. cei cu contracte determinate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract determinat 6 ore pe zi ionut_negoita89 ionut_negoita89 Buna ziua, am si eu o nelamurire ,daca m-am angajat la 6 ore am aceleasi drepturi ca cel angajat cu 8 ore sau se considera munca part-time la 6 ore? 4 ore ... (vezi toată discuția)
Vechimea in munca pentru cei pensionati incadrati cu program de 4 ore ? Mobilguard Mobilguard Buna ziua , Intrebarea este simpla : -Este obligatorie sa se acorde sporul de vechime la cei pensiunati cu limita de varsta , dar incadrati in munca cu ... (vezi toată discuția)
Ccc in cazul unui cim cu part-time mopy mopy Daca o persoana are un contract de munca pe o perioada determinata, doua ore pe zi poate beneficia de plata concediului pentru crestere copil? Trebuie sa ... (vezi toată discuția)