avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... problema cadastru
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

problema cadastru

Buna ziua,

dorim sa achizitionam un imobil prin programul prima casa, am incheiat un antecontract, pe care l-am depus la banca, impreuna cu un "extras de carte funciara pentru informare" pe care la parte a doua la rubrica INSCRIERI PRIVITOARE LA PROPRIETATE scrie astfel:

"se noteaza faptul ca imobilul de sub A1 este inregistrat in planul cadstral fara localizare certa, datorita lipsei planului parcelar"

Intrebarea mea este ce inseamna acest lucru respectiv, se poate sa fie problemecu terenul pe care este contructia facuta.
Daca stie cineva ce reprezinta sau ce se poate intampla, astept un raspuns.

Cu stima.
M H
Cel mai recent răspuns: d_doinita , utilizator 17:06, 18 Iunie 2012
Lipsa planurilor parcelare a condus la micsorarea semnificativa a numarului tranzactiilor pe extravilan.
S-au facut licitatii pentru intocmirea planurilor parcelare de catre ANCPI , dar nu se stie cand vor fi gata.
Pentru solutionare se impune sa solicitati oficial la OCPI,despre existenta articolul 26(1) din Ordinul MAI 415/2009
.Art. 26 — (1) Prin exceptie de la prevederile art. 26, la receptia documentatiilor cadastrale pentru imobile situate in extravilan unde nu exista plan parcelar in arhiva oficiului teritorial sau a primariei, acesta va fi inlocuit cu un «plan de incadrare in tarla», pe care sunt reprezentate limitele tarlalei, limitele imobilelor care au numere cadastrale anterior atribuite, limitele imobilului in cauza si orice alte detalii fixe din teren.
(2) Planul de incadrare in tarla va fi intocmit in format analogic si digital, va fi semnat de persoana autorizata, de proprietar sau de detinatorul legal si vizat de presedintele comisiei locale de fond funciar.
(3) Planul de amplasament si delimitare intocmit in conditiile art. 261 va purta mentiunea «Imobil inregistrat in planul cadastral fara localizare certa datorita lipsei planului parcelar».
(4) Mentiunea «Imobil inregistrat in planul cadastral fara localizare certa datorita lipsei planului parcelar» se va nota din oficiu in cartea funciara.
(5) Proprietarul va da o declaratie pe propria raspundere ca a fost informat cu privire la consecintele ulterioare ale lipsei planului parcelar.
Ultima modificare: Vineri, 15 Iunie 2012
ynocentta, utilizator
Prin declaratia pe care a dat-o la notariat proprietarul imobilului respectiv, acesta a fost de acord cu modificarea ampalsamentului in cazul in care vine un alt proprietar din acea tarla care va sustine ca de fapt in locul acela este terenul sau. Problema poate deveni mai delicata in cazul in care primiti autorizatie de construire in extravilan pentru un astfel de imobil, fara localizare certa tocmai din cauza acestei mentiuni. Sa construiti si apoi sa apara altcineva care va sustine ca acolo este terenul sau....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mentionarea in cf. ,, imobil fara o localizare certa '' timo49 timo49 In Ordinul 700/ 2014 privind aprobarea Regulamentului de avizare , receptie si inscriere in evidentele de cadastru si carte funciara , la art. 87 , al 2. , se ... (vezi toată discuția)
Bună seara, am un teren extravilan cu următoarea observație ... Marinela.olari Marinela.olari Bună seara, Am un teren extravilan cu următoarea observație trecuta pe extras cf: Teren neimprejmuit, Imobil înregistrat în plan cadastral fără ... (vezi toată discuția)
Se poate vinde un teren "înregistrat în planul cadastral fără localizare certă datorită lipsei planului parcelar"? BarbuMed BarbuMed Vă rog mult să mă ajutaţi cu o clarificare la problema următoare. Am un teren in extravilan pentru care la Cadastru s-a pus menţiunea [i]\"imobil ... (vezi toată discuția)