avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... retrocedare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

retrocedare teren

Doresc sa primesc si eu un sfat.
Am intrat de curand in posesia unor documente privind un teren intravilan:
-Act de vanzare cumparare pe numele strabunicului eliberat in anul 1914
-Cartea de imobil eliberata la data 1939
-Certificate de deces si nastere ale strabunicilor si bunicilor

Tatal meu a depus o cerere la primarie pe baza legii fondului funciar 18/1991, iar de atunci nu a primit nici un raspuns. Terenul este situat intre blocuri si a fost luat de primarie intre 1949-1951 pt construirea acestora.

Pe baza unei cereri care am facut-o in luna noiembrie, anul trecut la primarie (nefiind informat de cererea depusa de tata) pe baza legii 10 de retrocedare am primit o scrisoare in care m-i se cerea actele doveditoare de PRELUARE a imobilului.
La arhiva am depus cerea pt obtinerea acestui act de PRELUARE(dureaza o luna).
Ce trebuie sa fac in continuare, in cazul in care gasesc actul respectiv?
Iar in cazul in care nu-l gasesc, ce posibilitati mai sunt de obtinere a terenului si daca da, unde sau la cine ma adresez?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: balantajust , utilizator 16:56, 26 Februarie 2009
Daca urmati procedura legii nr// 10 urmeaza sa asteptati decizia motivata si in cazul unui raspuns nefavorabil sa va plingeti la tribunal.
Ar mai fi o varainata sa va adresati din nou Comisiei de fond funciar de la Primarie sa va dea un raspuns privitor la cererea tatlui dv. si daca este nefavborabil sa il contestati la Judecatorie
Daca aveti numarul de inregistraere cu care sa dovediti faptul ca tatal dumneavoastra s-a adresat primariei , conform Legii 18/1991, va mai adresati inca odata Comisiei Locale de Fond Funciar din raza primariei pe care se afla terenul si solicitati sa va transmita Hotararea de Validare conform Legii 18/1991 sau o motivare a raspunsului nefavorabil.
Puteti solicita si copii dupa Registrul Agricol sa vedeti daca terenul a fost al strabunicului si pana in ce an se gaseste la partida de rol. Daca terenul nu se gaseste la rol pana la momentul preluarii abuzive de catre stat exista o problema , deoarece din anul 1914 si pana in anul 1951 terenul putea fi instrainat .
Daca Comisia locala de fond funciar nu va raspunde in termen de 30 de zile sau daca va raspunde evaziv puteti sa o chemati in instanta sub forma unei actiunii in Contencios Administrati sau su forma unei actiuni de retrocedare in baza Legii 18/1991 . Succes.
buna ziua ,

am o mica intrebare si am vazut ca aici sunt raspunsuri in timp util .
Bunicii mei le-a fost demolata casa pe vremea lui ceausescu ,pentru ca partea de blocuri a orasului se tot extindea .
Terenul pe care era situata casa poate fi cerut acum inapo? Am inteles ca a fost un termen limita prevazut in lege ,specific ca nici macar nu ne-am interesat ,adica nu am cautat actele la primarie.

DA! a fost un termen limita de 6 luni , cf.lg10/2001,pentru NOTIFICARE. ACUM TOTUL ESTE TARDIV#-o:((

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine vine la succesiune? sile2011 sile2011 buna ziua am si eu o nelamurire. sa eliberat un titlu de proprietate care are ca mostenitor pe mama bunicului meu cererea a fost depusa de fata verisoarei ... (vezi toată discuția)
Restituire legea 18 magda popescu magda popescu Va rog, un sfat. Este vorba de un teren care a apartinut strabunicului meu (decedat in 1964). La succesiunea dupa strabunicul meu au ramas mostenitori ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate cu mostenitor omis Inta Ramona Inta Ramona Parintii bunicii mele sunt decedati. Anul acesta s-a emis titlu de proprietate in care sunt trecuti fratii bunicii mele cu exceptia ei. Ce se poate face in ... (vezi toată discuția)