In urma unui proces de pretentii, instanta a hotarat ca paratul sa il despagubeasca cu o anumita suma de bani pe reclamant. Ambele parti au declarat recurs sentintei: - reclamantul nemultumit de suma
- paratul nemultumit de documentele si probele ce au stat la baza calcularii sumei.
Tribunalul a respins recursul mentinand hotararea luata initial.
Intrebarea este: paratul mai poate face vreo actiune, in conditiile in care acesta nu s-a prezentat la primul proces si nu a adus probe in contradictoriul reclamantului?
Reclamantul s-a folosit de pasivitatea paratului (acesta nu s-a prezentat la proces si nu a depus probe) si a adus in sprijinul sau martori falsi, documente fara acoperire, chitante de mana, etc. lucruri ce au fost luate in considerare de instanta.
Daca paratul are pretentii fata de reclamant, poate deschide un proces separat in acest scop. Faptul ca partile nu inteleg sa isi foloseasca si sa-si valorifice propriile drepturi, nu inseamna, in mod automat, ca justitia nu este infaptuita in mod corespunzator.
Eu vroiam sa scot in evidenta faptul ca daca un nebun se ia de tine din senin, fara nicio baza si te actioneaza in instanta, tu trebuie sa ii faci pe plac. Sa pierzi timp, bani, nervi, etc. Ce daca pierde si tu il dai in judecata? Daca nu are niciun ban, niciun venit, niciun bun, ce poti sa-i iei? Ramai cu banii pierduti.
Vroiam sa subliniez ca justitia este oarba si le da dreptate tuturor nebunilor. Eu speta mea as prezenta-o si celui mai incult om. Pana si acela isi va da seama ca sentinta a fost data pe niste aberatii, enormitati, anomalii.
Sincer, pana in prezent nu am avut deaface cu justitia, doar ce auzisem pe la altii ... dar ce mi s-a intamplat m-a lasat fara cuvinte.
Daca ar fi fost un vacar in locul judecatorului sigur ar fi facut dreptate ...