avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recurs respins. Mai poate fi atacata hotararea?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recurs respins. Mai poate fi atacata hotararea?

In urma unui proces de pretentii, instanta a hotarat ca paratul sa il despagubeasca cu o anumita suma de bani pe reclamant. Ambele parti au declarat recurs sentintei: - reclamantul nemultumit de suma
- paratul nemultumit de documentele si probele ce au stat la baza calcularii sumei.
Tribunalul a respins recursul mentinand hotararea luata initial.

Intrebarea este: paratul mai poate face vreo actiune, in conditiile in care acesta nu s-a prezentat la primul proces si nu a adus probe in contradictoriul reclamantului?
Reclamantul s-a folosit de pasivitatea paratului (acesta nu s-a prezentat la proces si nu a depus probe) si a adus in sprijinul sau martori falsi, documente fara acoperire, chitante de mana, etc. lucruri ce au fost luate in considerare de instanta.
Cel mai recent răspuns: catalin2832 , utilizator 20:54, 15 Iunie 2012
Daca paratul are pretentii fata de reclamant, poate deschide un proces separat in acest scop. Faptul ca partile nu inteleg sa isi foloseasca si sa-si valorifice propriile drepturi, nu inseamna, in mod automat, ca justitia nu este infaptuita in mod corespunzator.
Buna seara. Scuzati, dar cum stam cu autoritatea de lucru judecat?
Eu vroiam sa scot in evidenta faptul ca daca un nebun se ia de tine din senin, fara nicio baza si te actioneaza in instanta, tu trebuie sa ii faci pe plac. Sa pierzi timp, bani, nervi, etc. Ce daca pierde si tu il dai in judecata? Daca nu are niciun ban, niciun venit, niciun bun, ce poti sa-i iei? Ramai cu banii pierduti.
Vroiam sa subliniez ca justitia este oarba si le da dreptate tuturor nebunilor. Eu speta mea as prezenta-o si celui mai incult om. Pana si acela isi va da seama ca sentinta a fost data pe niste aberatii, enormitati, anomalii.
Sincer, pana in prezent nu am avut deaface cu justitia, doar ce auzisem pe la altii ... dar ce mi s-a intamplat m-a lasat fara cuvinte.
Daca ar fi fost un vacar in locul judecatorului sigur ar fi facut dreptate ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rolul judecatorului. catalin2832 catalin2832 De ceva vreme sunt implicat intr-un proces (pretentii) cu o persoana cu prea mult timp liber si ceva probleme psihice (consider eu). Speta este ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri comune - cerere de stramutare, executare vremelnica ralucamaria36 ralucamaria36 Am avut un proces de partaj bunuri comune la o Judecatorie , in partajare au intrat 2 imobile . Pe scurt , instanta mi-a dat castig de cauza acordandu-mi 90 la ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata teribilutza teribilutza In prima instanta, reclamantul a pierdut procesul, fara judecarea fondului, pe invocarea exceptiei lipsei calitatii procesuale pasive a paratului, fiind ... (vezi toată discuția)