avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

cheltuieli de judecata

In prima instanta, reclamantul a pierdut procesul, fara judecarea fondului, pe invocarea exceptiei lipsei calitatii procesuale pasive a paratului, fiind obligat la cheltuieli de judecata.
Reclamantul a facut apel, paratul nu s-a implicat in apel. Instanta a respins apelul, mentinand exceptia fara a face nicio precizare la cheltuieli de judecata.
Reclamantul a facut recurs, paratul nu s-a implicat deloc( nici macar intampinare nu a formulat), instanta a respins recursul, mentinand exceptia fara a face nicio precizare la cheltuieli de judecata.
Reclamantul trebuie sa plateasca cheltuielile din prima instanta?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 17:29, 16 Februarie 2013
Da, pentru ca sentinta instantei de fond a fost mentinuta de instantele superioare, ramanand astfel definitiva si irevocabila prin respingerea recursului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa calitatii procesuale pasive Artigas Artigas Va salut, Intr-un dosar care s-a judecat pe fond,instanta a admis exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a uneia dintre parti care avea in dosar ... (vezi toată discuția)
Solutie proces! haller haller Buna ziua! As dori sa mi se explice si mie solutia din [b]apel[/b]. La prima instanta pe fond s-a dat urmatoarea solutie: \\"Solutie: HOT.-Respinge ... (vezi toată discuția)
Informaţie GHEORGHIAN GHEORGHIAN Doresc să aflu mai pe înţeles ce înseamnă : admite/ respinge excepţia lipsei calităţii procesuale active/ pasive a reclamantului/ părâtului la o ... (vezi toată discuția)