avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1111 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Rolul judecatorului.
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Rolul judecatorului.

De ceva vreme sunt implicat intr-un proces (pretentii) cu o persoana cu prea mult timp liber si ceva probleme psihice (consider eu).
Speta este simpla. Fiind administratorul unei firme ce are ca obiect confectionarea de mobilier din lemn (mai exact usi si ferestre) am vandut unui cetatean o usa.
Acesta a mers cu ea la o casa batraneasca, mostenire.
Aici 2 consateni cu avansate abilitati bahice i-au montat usa in peretele casei.
Toate bune si frumoase pana cand omul se gandeste ca ar fi mai bine sa ia usa de pomana si sa mai faca si un ban in plus, sens in care m-a actionat in instanta. In prima faza pentru ,,daune". Intrucat actiunea lui mi s-a parut o veritabila comedie, nu m-am prezentat la niciun termen, nu mi-am impacat avocat si nu am depus niciun document. Dupa mai multe termene acesta a pierdut procesul, din cate mi-am dat eu seama din sentinta trimisa acasa din cauza ca reclamatia nu ar fi fost incadrata corespunzator, nu avea cum si pentru ce sa ceara daune. Tot in acea sentinta i s-a sugerat ca trebuie sa faca actiune pentru pretentii.
Reclamantul s-a conformat si a deschis un nou proces, de data aceasta de pretentii.
Gandindu-ma ca i se va respinge din nou actiunea nu m-am prezentat la niciun termen, insa mergeam la judecatorie de unde luam documentele pe care acesta le mai depunea la dosar.
A depus la dosar o chitanta scrisa de mana de vreo 250 lei pentru montaj, bonuri de conbustibil si alte aberatii.
Acestea au fost luate in considerare de judecator si am fost obligat sa-i platesc suma de 600 lei reclamantului in conditiile in care usa valoreaza 200 lei.
Stau si ma gandesc ca in Romania lucrurile stau mult mai tragic decat mi-am imaginat si defapt judecatorul nu judeca, deloc....
Facand o paralela intre ceea ce mi s-a intamplat si sistemul juridic din Romania ma gandesc ca o persoana rau intentionata cu bani si timp liber iti poate lua si casa.
Te reclama ca nu stiu ce prejudiciu i-ai creat, isi propune martori si probe false, judecatorul le inghite cu ochii inchisi pe toate, tu nu ai timp si bani sa umbli prin procese, te increzi in justitie (CEA MAI MARE PROSTIE PE CARE O POATE FACE CINEVA) si intr-un final ramai fara bunuri si casa ... asa ... definitiv si irevocabil....

Eu daca vreau sa hartuiesc o persoana o dau in judecata in vreo 10 procese diferite sub diverse acuzatii. Daca am bani nu ma intereseaza ca pierd si platesc despagubiri si cheltuieli de judecata, imi fac damblaua ...
Dar daca persoana pe care o actionez in judecata nu are bani, ce face? nu vorbeste singura? De unde timp sa se prezinte la 10 procese cand trebuie sa munceasca sa isi intretina familia? De unde bani de avocati daca de la o luna la alta aduna doar datorii?

Nu vreau sa par obraznic,dar asta este ideea pe care mi-am creat-o. Judecatorul este o persoana foarte limitata care ia de bun tot ce ii dai fara sa gandeasca. I-a dat ala chitanta de 250 lei scrisa de mana, a luat-o. Daca ii dadea de 25 000 lei tot o lua.

Oricum, pana la urma, care e rolul lor???
Cel mai recent răspuns: catalin2832 , utilizator 10:57, 16 Iunie 2012
Neavand cunostinta de actele si probatoriul dosarului, nu va poate avansa cineva o idee cat de cat pertinenta. Nimic nu va ingradeste dreptul de avea acces liber la justitie. Aveati posibilitatea sa va prezentati in fata instantei, sa produceti probe in combaterea pretentiilor formulate, sa va aparati fata de cele sustinute de partea adversa. Judecatorul a judecat cauza in baza principiului disponibilitatii si a rolului activ, pe baza probatoriului administrat. Daca sunteti nemultumit de solutia pronuntata, aveti posibilitatea sa va exercitati drepturile, in speta sa atacati hotararea judecatoreasca.


Ultima modificare: Vineri, 15 Iunie 2012
DUMITRU SI PARANIAC SCPA, Avocat
Si eu sustin parerea anterioara. Din punctul meu de vedere tratarea cu superficialitate a unei actiuni in instanta duce la consecinte generatoare de nedumerire, asa cum este si in cazul dvs. Nimic nu v-ar fi impiedicat sa depuneti o intampinare, sa va prezentati la termene si sa va sustineti apararea.
Judecatorul in cazul dvs. nu a fost limitat, se pronunta in baza a ceea ce i se ofera, in baza probatoriului pe care il are la dispozitie, el nu poate sa ignore un inscris pe care reclamantul il prezinta, el ofera paratului dreptul sa se apere prin comunicarea cererii de chemare in judecata, prin citarea lui la termene ... Totul este ca si paratul sa trateze serios actiunea si isi urmareasca si el interesele.
Acest reclamant a inceput prin a ma reclama la toate institutiile statului> nu a avut de castigat niciunde.
M-a dat in judecata pentru daune> a pierdut, a facut recurs> a pierdut.
M-a dat din nou in judecata pentru pretentii> in sentinta am fost obligat sa-i dau 600 lei si din nou a facut recurs dar l-a pierdut.
Treaba asta dureaza de vreo 3 ani. Obiectul acestor indelungi reclamatii si procese este o usa pe care i-am vandut-o, in valoare de 200 lei. Motivul reclamatiilor (cel real este de a face bani) este ca usa ar fi mai mica cu 5 cm fata de cat ar fi crezut el ca este la cumparare.
A pus la dosar o hartie scrisa la calculator cu titlu de chitanta, in valoare de 250 lei.
Ce pot eu crede despre acel judecator care ia in seama o bucata de hartie fara nicio valoare. Asemenea ,,chitante" puteau fi scrise cu miile. Nici reclamantul nu a crezut ca va fi luata in seama hartia aia, caci de ar fi stiut ar fi facut-o de 2500 lei si ar mai fi pus inca vreo cateva.
Daca judecatorul considera ca o hartie scrisa la calculator are valoarea unei chitante (inregistrate, stampilate, semnate, emisa de o persoana indreptattita, pentru care se tine o evidenta, se plateste impozit, etc) inseamna ca pot face si eu chitante de mana, avize, note de receptie.

Vreau sa spun ca intgregul proces este bazat pe aberatii si falsuri.

- daca judecatorul ii zice reclamantul ca ar fi buna o chitanta la dosar din data cand a fost montata usa, asta se duce la calculator, scrie o chitanta pe care pune o data cu 2 ani in urma emisa de un ceoban.
- daca judecatorul ii spune reclamantului ca ar fi buni niste martori, asta se duce intr-o crasma, ia 2 - 3 betivi si ii duce in fata instantei sa declare poezia invatata
- daca judecatorul cere acte in dovedirea pretentiilor, asta aduce bonuri de benzina (cat nu consuma Armata Romana in Irak), bonuri la film (ca s-a relaxat) si tot felul de aberatii...
1-Cu tot respectul ,dar expunerea dvs dovedeste ca nu aveti cunostiinta despre modalitatea in care se solutioneaza cauzele in instanta
Rolul completului de judecata si al judecatorului il reprezinta analizarea actiunii,a probelor,
declaratiile partilor ,intampinariilor formulate de parti pe parcursul judecatii pana la pronuntare
In situatia in care legal citat ati tratat cu total dezinteres si lipsa de respect si de interes atat completul de judecata cat si prima actiune,nu se mai justifica a va plange de solutia dispusa de judecator in a doua actiune ,in conditiile in care instanta de judecata a avut de judecat o plangere,sustinuta de petent si probata cum a inteles acesta de cuviinta,probele nefiind contestate
2-
Ce pot eu crede despre acel judecator care ia in seama o bucata de hartie fara nicio valoare

Pentru dvs ca parte direct implicata in cauza,documentul fabricat de reclamant constituie un neadevar,care insa,atentie in instanta de judecata nu a fost contestat de nimeni...
3-Aveti o imagine total gresita despre modalitatea in care completul de judecata admite
cererile si pretentiile partilor drept cheltuieli de judecata.
Daca acestea nu sunt temeinic justificate,instanta de judecata dispune acordarea de cheltuieli de judecata in cuantuul pe care il apreciaza legal justificat-indiferent de pretentiile si documentele depuse de parte

Oricum mi-a ramas imaginea de pe blazon in minte. Acea femeie legata la ochi care tine in mana o balanta. Acea femeie are si dopuri in urechi, iar balanta se inclina in favoarea partii ce depune mai multe hartii.
Rolul judecatorului este de a tine in mana balanta (dreptatea) insa el nu contribuie la atribuirea corecta a acesteia.
Din cauza ca nu ma pricep la asa ceva in minte mi s-a format imaginea unei persoane lipsite de discernamant, careia, daca cineva nu ii spune ca cerul e de fapt albastru si nu verde cum i-au spus unii, nu va fi capabil sa sesizeze asta singura.
Ce legalitate analizeaza judecatorul cand obiectul de mobilier a fost montat de persoane neautorizate care taie chitante pe hartie igienica .... dar in fine ... cazul e lung ... nu pot sa expun pe aici toate ce s-au intamplat, nici nu cred ca ar interesa pe cineva, dar in concluzie ... Sa ne fereasca Dumnezeu de ,,dreptatea" instantelor romanesti ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea apara mamele? laurazom laurazom Buna ziua, Am un copil de 1 an si 4 luni pe care il cresc singura. Am divortat in 2010 si partajul s-a sfarsit de o luna cu fostul sot. Copilul nu este al ... (vezi toată discuția)
Recurs respins. mai poate fi atacata hotararea? catalin2832 catalin2832 In urma unui proces de pretentii, instanta a hotarat ca paratul sa il despagubeasca cu o anumita suma de bani pe reclamant. Ambele parti au declarat recurs ... (vezi toată discuția)
Recuperare mirela 66 mirela 66 Am împrumutat unei persoane o sumă de bani,convenind(verbal) să-i înapoieze în rate lunare egale.Persoana în cauză nu-și respectă înțelegerea.Cum ... (vezi toată discuția)