avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Legea apara mamele?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Legea apara mamele?

Buna ziua,
Am un copil de 1 an si 4 luni pe care il cresc singura.
Am divortat in 2010 si partajul s-a sfarsit de o luna cu fostul sot. Copilul nu este al fostului sot.
Fostul sot ma traste de ani de zile in instanta pt orice, de ex. ca i-am stricat imaginea si l-am obligat sa renunte la partea lui din apartamentul comun in favoarea mea, ccea ce defapt a facut-o el. Judecatoria i-a aordat 5 milioane lei vechi daune morale in loc de 250 de milioane si nu s-a multumit. Iar a deschis proces tot pt acest lucru ca judecatoria sa reevalueze cazul. Vrea sa scoata bani de la mine ca sa fie nevoit sa-mi deie cat mai putini bani din apartamentul comun.
Va rog sa-mi spuneti daca exista sau nu vreo lege care apara mamele care isi cresc singure copilul si nu au bani sa tina avocat pt tot felul de procese tampite intentate de idioti precum fostul meu sot pe motive neintemeiate. Toti banii mi-i mananca avoatul si costul drumului si cazarea la hotel, deoarece eu locuiesc la oradea cu parintii mei si copilul, iar procesele sunt pe rol la Targu-Mures unde am fost casatorita. In apartamentul comun nu mai am acces din cauza ca fostul sot a schimbat usa si sunt nevoita sa dorm o noapte la hotel.
Se poate face cumva ca instanta sa ieie in considerare faptul ca nu imi permit sa ma judec in continuare pentru tot felul de motive aiurite,deoarece asa nu ma descurc financiar absolut deloc.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:53, 17 Aprilie 2013
Cheltuielile de judecata urmeaza sa le imputati fostului sot, trebuie insa sa si castigati procesele, respectiv sa fie respinse aceste actiuni, avocatul dvs trebuie sa isi intemeieze in mod serios apararile in cauzele deduse judecatii, este inadmisibil ca fostul sot sa tergiverseze solutionarea dosarelor, dupa care sa formuleze actiune in pretentii pe acest temei.
L-am obligat sa renunte la partea lui din apartamentul comun in favoarea mea


Vrea sa scoata bani de la mine ca sa fie nevoit sa-mi deie cat mai putini bani din apartamentul comun.


Pana la urma cum e cu apartamentul?

Ce imagine avea si cum i-ati stricat-o dvs ?


Lege exista, dar nu se aplica.
Exista "abuzul procesual", pe care trebuie sa-l invoce instanta, dar nu o face.
Laurazom, nimeni nu protejeaza mamele cu copii, incercati sa trimiteti intampinarile prin posta si Dumnezeu cu mila!
Incercati sa va ascundeti veniturile, daca nu aveti venituri, nici nu va poate executa nimeni. Asa ca domnul poate sa tot deschida noi procese si sa obtina cheltuieli de judecata, daca nu aveti din ce plati ?
Dar domnul plateste pensia alimentara?
1. Nu e copilul lui.
2. Daca isi ascunde veniturile poate sa piarda copilul.
Bune sfaturi!


Doamna, sincer si eu, ca si gi_jane, nu prea inteleg cui si unde s-a dus apartamentul, ba e comun, ba s-a impartit, ba s-a renuntat...
Nu inteleg de ce e competenta tot instanta din Mures, daca o fi penal sau civil, de ce nu cereti cheltuieli de judecata, de ce nu invocati reaua-credinta...
Nu cred ca avem informatii indeajuns sa va ajutam.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caz penal sau nu? laurazom laurazom Va rog sa-mi spuneti cum poate o judecatoare sa aduca o hatarare ca in cele ce urmeaza: Avand un apartament comun cu fostul sot in Targu-Mures, cu un partaj ... (vezi toată discuția)
Partaj matrimonial lusima lusima Sunt in proces de partaj cu fostul meu sot si doresc atribiurea apartamentului si sa-i platesc sulta aferenta partii ce-i revine.Eu nu mai locuiesc in acel ... (vezi toată discuția)
Plata cheltuielilor de judecata si pensia alimentara M.ionescu M.ionescu Fostul sot a inaintat doua actiuni pentru obtinerea custoriei copilului pe care le-am castigat eu.A fost obligat la plata cheltuielilor de judecata in valoare ... (vezi toată discuția)