avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... caz penal sau nu?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

caz penal sau nu?

Va rog sa-mi spuneti cum poate o judecatoare sa aduca o hatarare ca in cele ce urmeaza:
Avand un apartament comun cu fostul sot in Targu-Mures, cu un partaj pe rol in apel, cu o singura camera, am castigat un proces intentat de fostul sot si am o hatarare judecatoreasca definitiva conform careia pot locui in apartament pana la solutionarea partajului. acesta in mai anul acesta a schimbat usa si incuietorile vechi zicand ca are dreptul sa intre in locuinta pt ca s-a terminat partajul. Atunci partajul ara deja in apel. Luase din apartament masina de spalat primita ca si cadou din partea parintilor lui. Alt bun comun nu era in apartament. A spart insa oglinda din baie in mod intentionat si a luat chitante primite la plata consumului apartamentului. Eu locuiesc la Oradea, la parintii mei cu baietelul meu de 10 luni deoarece acolo nu as putea creste un copil fara ajutor si in conditiile in care fostul sot tot ar veni la apartament si m-ar stresa si deranja. El ar putea intra in apartament doar cu acordul si in prezenta mea, asa am declarat la proces si asa este si mentinut in sentinta judecatoreasca.
Si intrebarea este ca, judecatoarea care a judecat procesul in care l-am dat in judecata pe fostul sot pentru ca a incalcat o hatarare judecatoreasca si ma priveaza de dreptul de a avea acces in apartament si astfel si la bunurile mele proprii din apartament cum poate sa-i deie lui castig de cauza????????????
Ceea ce a facut el este un caz penal nu? Nu m-a anuntat ca v-a schimba usa apartamentului si nu mi-a dat cheie. Dar in primul si in primul rand a incalcat o hatarare judecatoreasca!!!!!!!! Asta nu inseamna nimic judecatoriei din Targu-Mures? Numai el are dreptate tot timpul pt ca el este din acel oras si eu nu?! Sau cum vine asta?
Mai este un proces in care el m-a dat in judecata pt ca vrea sa ma scoata din apartament deoarece in junie anul acesta s-a recasatorit si teoretic nu are unde sa locuiasca cu nevasta iar chirie nu isi poate permite. Cele doua procese au fost cumulate intr0un singus dosar, si el a cerut si interogatoriu care a si avut loc pe data de 9 octombrie. Ma cuza si ca am facut distrugeri in apartament si este nevoit sa faca reparatii, ceea ce nu este adevarat.
Are dreptul sa se mute in apartament cu noua sotie pana nu imi plateste sulta hotarata de instanta? si avand in vedere si faptul ca exista acea hotarare judecatoreasca care ii interzice accesul in apartament pana la solutionarea partajului, dar si faptul ca am toate lucrurile personale in apartament (pat, frigider, aragaz, accesorii de bucatarie, haine). Are dreptul sa imi evacueze bunurile sau sa le foloseasca daca se muta acolo?
Politia nu poate face nimic in astfel de cazuri?
Am facut nenumerate plangeri impotriva lui si niciodata nu s-au luat masuri, de ce?
Din contra tot eu am picat vinovata, m-a dat in judecata si cu motivul ca eu am facut denuntari calomniase la adresa lui, la politie, pt ca sa-l determin sa-mi lase partea lui din apartament si a cerut despagubire 250 de milioane lei vechi, din care instanta a hotarat sa-i platesc doar 500ron.
Va rog din suflet sa ma sfatuiti pentru ca nu inteleg pur si simplu modul de gandire a instantei din Mures.
Cel mai recent răspuns: laurazom , utilizator 11:42, 13 Octombrie 2012
Ati putea face plangere penala pentru nerespectarea unei hotarari judecatoresti.
Sunt infractiuni, nerespectarea hotararilor judecatoresti,inclusiv de furt bunuri proprii si comune din apartament., amenintare .Daca i s-a permis prin sentinta din fond sa locuiasca in apartament, pana nu este definitiva nu o poate pune in aplicare( daca nu cumva e ordonanta presedintiala).
Aveti calea de atac , va puteti consulta cu un avocat si puteti pune in executare hotararea definitiva prin executorul judecatoresc.
Mai puteti inscrie dreptul dvs." locuinta de familie" conform noului cod civil in cartea funciara.
Da...din pacate asa este, el m-a dat in judecata sa ma evacueze din apartament cu ordonanta presedintiala, numai am omis sa mentionez acest lucru pt ca pe moment nu imi aduceam aminte expresia aceasta "ordonanta presedintiala. In schimb si eu tot asa l-am dat in judecata sa fie cat mai rapid. Noi asa ne-am gandit ca daca vom castiga cazul putem sa aducem executorul judecatoresc. Avocatul pe care l-am angajat asa mi-a spus ca nu putem sa aducem executorul decat daca il dau in judecata mai intai. Nu inteleg de ce a fost necesar acest lucru, daca oricum aveam in mana hotararea judecatoreasca definitiva. M-a prostit cumva avocatul? Dar am facut apel sau recurs, imi cer scuze nu stiu care termen trebuie folosit, imediat cum am aflat ca am pierdut procesul. Este adevarat ca judecarea apelului/recursului va fi facut de alt judecator/judecatoare?
Ce parere aveti, s-ar putea cumva muta procesele la Oradea? Acum ca faza de apel s-a terminat la partaj, recursul s-ar putea face la Oradea? Nu ma incanta deloc modul de gandire al judecatorilor din targu mures de la ultimele procese.
Asta inseamna ca daca a castigat procesul prin ordonanta presedintiala el are dreptul sa se mute in apartament? As putea sa-l opresc doar prin a ma muta eu in apartament cat mai curand posibil nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executor juridic laurazom laurazom Buna ziua. Am avut un proces cu fostul sot pe care l-am castigat in 2011 junie. Judecatoria a hotarat sa pot locui doar eu in apartament pana la finalizarea ... (vezi toată discuția)
Schimbare yala in timpul procesului de partaj bunuri comune mere mere Buna seara, Ce as putea sa fac in acest caz , cind fosta sotie in timpul procesului de partaj bunuri comune a schimbat yalele de la usa apartamentului(in ... (vezi toată discuția)
Evacuare in urma divortului ToaderDaniela ToaderDaniela Sunt proprietara unui apartament dobandit inaiantea casatoriei.In urma divortului cu hotatare definitiva si a partajului si a evacuarii in curs,nu gasesc o ... (vezi toată discuția)