În anul 2007, am încheiat o serie de asigurări de viață, iar de curând mi-a sosit prin poștă o înștiințare de poprire a contului bancar. Problema mea este că , având în vedere prevederile art. 78-79 Cod fiscal, plata impozitului ar fi trebuit să se facă prin stopaj la sursă, deci de către societate. Care este soluția în acest caz?
Formulati o contestatie la decizia de instiintare a instituirii masurii de poprire. Adresati-va si societatii de asigurari cerandu-le sa va comunice situatia reala, verificati pe documentele dvs. in baza carora ati primit bani daca aveti inscris ca v-a fost retinut impozitul. Poate ca v-au retinut impozitul, insa nu l-au declarat ...
In acest caz se retine 10% impozit prin stopaj la sursa iar diferenta de 6% se plateste ulterior de beneficiarul veniturilor dupa depunerea declaratiei anuale 200.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.