avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1075 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DECES MAMA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DECES MAMA

Lucrez la o firma de 5 luni si patronul zice ca nu beneficiez de libere deoarece nu am vechime de 1 an in firma.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:02, 16 Iunie 2012
Art.152 C.mun.
(1) În cazul unor evenimente familiale deosebite, salariatii au dreptul la zile libere platite, care nu se includ în durata concediului de odihna.
(2) Evenimentele familiale deosebite şi numarul zilelor libere platite sunt stabilite prin lege, prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.

Asadar, prin Contractul colectiv de munca aplicabil angajatorului sau prin regulamentul intern al acestuia trebuie sa fie fixate zile libere platite pentru evenimente deosebite în familie sau pentru alte situatii..

Acordarea acestor zile nu poate fi conditionata de vechimea in cadrul unitatii angajatoare.
In practica, se acorda 3 zile libere platite pentru decesul parintilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile libere legale casatorie no_one no_one Buna ziua, Lucrez in domeniul constructiilor si as dori sa stiu de cate zile libere legale beneficiez in cazul casatoriei si unde este reglementat acest ... (vezi toată discuția)
Zile libere legale pentru a doua casatorie Alexalory23 Alexalory23 Buna seara. Am si eu o intrebare. Daca sunt la adoua casnicie mai beneficiez de cele 5 zile libere. De la servici mi s-a spus ca nu, dar atat. Am cautat in ... (vezi toată discuția)
Zile libere la moartea unui membru din familie analici analici Buna ziua de cate zile libere beneficiaza un angajat la moartea unui bunic. Multumesc (vezi toată discuția)