avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile libere legale casatorie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile libere legale casatorie

Buna ziua,

Lucrez in domeniul constructiilor si as dori sa stiu de cate zile libere legale beneficiez in cazul casatoriei si unde este reglementat acest lucru.

Mentionez ca firma are mai putin de 20 de angajati.

In codul muncii nu am gasit nimic si nici in CIM.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:55, 29 Ianuarie 2015
Art.152 C.mun.
(1) În cazul unor evenimente familiale deosebite, salariaţii au dreptul la zile libere plătite, care nu se includ în durata concediului de odihnă.
(2) Evenimentele familiale deosebite şi numărul zilelor libere plătite sunt stabilite prin lege, prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.

Astfel, temeiul pentru acordarea zilelor pentru evenimente deosebite este contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern al angajatorului ori c.i.m.

In lipsa unor astfel de dispozitii , angajatorul nu are nicio obligatie de a acorda asa ceva.
Buna ziua,

Intrucat firma are mai putin de 20 de angajati, nu este oblicata sa aiba un contract de munca colectiv si prin urmare nu il are.
Inseamana ca nu voi beneficia de zile libere platite.

Multumesc pentru raspuns!
Eu va-m dat ca raspuns toate documentele in care pot sa apara prevederi legate de acordarea acestor zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deces mama luciBV luciBV Lucrez la o firma de 5 luni si patronul zice ca nu beneficiez de libere deoarece nu am vechime de 1 an in firma. (vezi toată discuția)
Zile libere cununie civila liliana81 liliana81 Buna ziua.As dori sa stiu daca la a doua casatorie beneficiez de cele 5zile libere acordate prin lege.Mentionez ca la prima casatorie nu eram angajata deci nu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, cate zile libere se acorda angajatului ,la casatoria ... Nciuflea Nciuflea Buna ziua, Cate zile libere se acorda angajatului ,la casatoria religioasa a copilului , casatoria civilă având loc cu un an în urma? Mulțumesc (vezi toată discuția)