avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile libere in afara de concediul de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile libere in afara de concediul de odihna

Buna ziua,


In afara de concediu de odihna, conform legii, se mai acorda si alte zile libere pentru casatorie, deces, etc.?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:18, 26 Ianuarie 2016
Art. 152 C.mun.
(1) În cazul unor evenimente familiale deosebite, salariaţii au dreptul la zile libere plătite, care nu se includ în durata concediului de odihnă.
(2) Evenimentele familiale deosebite şi numărul zilelor libere plătite sunt stabilite prin lege, prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.

Prin urmare, daca in ccm aplicabil , in reg.intern al angajatorului este prevazuta acordarea de zile libere platite in cazul unor evenimente deosebite familiale - casatorie, nastere copil, deces etc. - , angajatorul are obligatia de a le acorda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile libere casatorie bună ziua! pentru nunta fiicei am dreptul ... Gigi B Gigi B Zile libere casatorie Bună ziua! Pentru nunta fiicei am dreptul la zile libere? Lucrez la firmă privată! (vezi toată discuția)
Zile libere la casatoria angajatului puicuta puicuta Un angajat care se casatoreste la cate zile libere platite are dreptul ? Mentionez ca in ccm nu este prevazut aceasta situatie (vezi toată discuția)
Buna seara!am o intrebare..cate zile de concediu am,deoarece ... mihaelanita78 mihaelanita78 buna seara!am o intrebare..cate zile de concediu am,deoarece tatal meu vitreg a decedat?mentin ca a avut aceiasi adresa..si plus de asta,eu tb sa recuperez la ... (vezi toată discuția)