avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Procedura de judecare in recurs
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Procedura de judecare in recurs

Ma numesc Cornes Gheorghe și am avut un proces (granituire proprietăți) în calitate de reclamant la care sa dat hotărâre în favoarea mea obligând pe parați sa desființeze gardu și sal amplaseze pe linia de hotar plus cheltuieli de judecata la care parați au făcut recurs pe motivul ca eu am construit gardul (bine înțeles ca mint, gardul este făcut de ei eu nu am făcut nimic)reîntrebarea este:trebuie sa fac întâmpinare la cererea de recurs pot sa ma reprezint eu sau sa-mi angajez un avocat sau cum sa procedez?. Din ce am înțeles eu se pun mai mult înscrisuri la recurs. Pot sai mai adaug cheltuielile de judecata dacă mai apar? Va mulțumesc
PS. o sa trebuiască si martori?
Cel mai recent răspuns: olghi , utilizator 20:26, 23 Iunie 2012
Cel mai bine este sa faceti o intampinare in care sa combateti sustinerile recurentilor.

E bine si sa va angajati avocat deoarece in recurs se discuta aspecte de legalitate si e mai greu daca nu aveti studii juridice.

Daca recurentii pierd recursul si dvs dovediti ca ati mai facut alte cheltuieli in aceasta faza de atac atunci acestia vor fi obligati la plata cheltuielilor de judecata.
Va mulțumesc și va mai pun o întrebare:
in cererea de recurs invoca următoarele: conform dispozițiile art
584 din vechiul Cod Civil și dispozițiile art 560 din Noul Cod Civil in sensul ca toate
cheltuielile ocazionate de operațiunea de granituire trebuiau suportate in mod egal,
jumătate-jumătate și nu sa le suportam noi parații în întregime. Este corect? eu am plătit expertize (doua) plus altele de ce sa se inparta dacă el este de vina ca a făcut gardul greșit.
Va mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gardul din dreapta gabrielli68 gabrielli68 Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti, daca este adevarat ca gardul din dreapta trebuie facut de proprietarul terenului? Am o problema, In stanga mea se afla o ... (vezi toată discuția)
Bună seara! Chiș Nicoleta 7 Chiș Nicoleta 7 Imi spuneti vă rog la finalul unui proces pentru stabilirea graniței intre vecini cine suportă cheltuielile de judecată? (vezi toată discuția)
Se poate construi un gard din caramida fara aprobarea primariei si acordul meu? maria2424 maria2424 Buna ziua ! Astazi am fost anuntat ca vecinului meu nu ii mai convine gardul de lemn dintre noi si ca doreste gard din caramida. Prima intrebare - are voie ... (vezi toată discuția)