avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 263 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... prescriptie datorie catre o banca
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

prescriptie datorie catre o banca

Buna ziua,

Vreau sa stiu daca si dupa cat timp se poate prescrie o datorie a unui credit bancar. Am un asemenea credit contractat in 2008 si dupa aceea ramanand fara servici nu am mai platit decat prin 2010 cateva rate restante. Dupa aceea nimic deoarece nu am deloc posibilitatea. Se poate prescrie un asemenea credit? sau pot scapa de aceasta datorie dupa o anumita perioada de timp? care ar fi aceasta?

Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Dahrma , utilizator 08:06, 17 Iunie 2012
dupa 3 ani in care banca nu a facut nici o procedura de a recupera banii,s-ar putea prescrie.insa e putin probail ca banca sa nu isi fi luat o masura prin care sa-si recupereze banii.are banca grija sa nu se prescrie...
insa cred ca odata si odata tot trebuie sa se stinga cumva debitul dvs...banca ar putea sa-l puna pe cheltuiala,fiind credit neperformant,insa nu stiu daca se sterge si datoria(adica sa nu va mai urmareasca banca)
oricum este bine a nu aveti nimic pe numele dvs.cativa ani buni,ca sa nu va poata executa.
si eu am problema asta.
Dar atunci cand banca face vre-o procedura, ma instiinteaza si pe mine? de ceva timp sunt sunat de o firma de recuperare a creantelor. Exista un nou termen de prescriptie decand a trimis dosarul meu catre instuturia de recuperare? sau termenul este de la ultim mea plata?
Asa ar trebui sa va instiinteze,insa se face ca uita...mai ales executorii sau recuperatorii(care incearca sa te sperie cum stiu ei mai bine) ti-am trimis un mesaj privat.
Ultima modificare: Duminică, 17 Iunie 2012
Dahrma, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere datorie banca duduian duduian am ramas somer si nu mai pot platii ratele...anul trecut am renuntat,in fata unui notar public,la dreptul meu de mostenire si tot atunci am incetat sa platesc ... (vezi toată discuția)
Rate banci ancaoanaa ancaoanaa am mai multe credite,dintre care la unele nu am mai platit de mai bine de 3 ani.in continuare ma suna firmele de recuparare la care bancile le-au vandut ... (vezi toată discuția)
La cit timp se prescrie un credit de consum fara ipoteca catre o banca privata ionutfeli ionutfeli buna seara ,va rog un sfat sa imi dati.au trecut mai mult de trei ani de la ultima rata neachitata la un credit de consum fara ipoteca,si am primit mai multe ... (vezi toată discuția)