avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... inmatriculare auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

inmatriculare auto

pot inmatricula o masina a carei taxe de poluare a fost platita de mine pe un alt nume decat al meu?
Cel mai recent răspuns: LILI25 , utilizator 13:09, 22 Iunie 2012
Pentru raspuns la obiect,detaliati situatia in care auto are achitata taxa de dvs si ulterior dupa achitare taxa ,doriti din nou inmatricularea
In conditiile in care dvs ati realizat plata ,prin CNP sunteti inregistrata -indiferent de nume
Eu am cumparat masina de la cineva care a platit taxa de poluare neinmatriculand masina pe numele dansului si doresc sa aflu daca pot sa o inmatriculez direct pe mine .
simojulean a scris:

pot inmatricula o masina a carei taxe de poluare a fost platita de mine pe un alt nume decat al meu?


Eu am cumparat masina de la cineva care a platit taxa de poluare neinmatriculand masina pe numele dansului


Avand in vedere contradictia evidenta intre cele 2 postari,concret cine a facut plata?
Pentru raspuns concret incercati sa dati pe pacursul mesajelor date reale ,care sa ajute utilizatorii sa inteleaga situatia cu care va confruntati




Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Iunie 2012
ynocentta, utilizator
la primul mesaj am intrebat la modul general.la a doua am descris situatia mea.deci eu am cumparat o masina cu taxa platita de fostul proprietar.Intrebarea mea este daca pot inmatricula masina pe numele meu fara sa fie inmatriculata de fostul proprietar ,acesta din urma platind taxa de poluare .practic am cumparat aceasta masina cu tot cu chitanta de prima inmatriculare.
Sunt si eu in aceeasi situatie, dar am fost la politie si mi-au respins dosarul pe motiv ca taxa de poluare nu e platita de mine ci de fostul proprietar care nu a inmatriculat masina. Acum ar trebui sa platesc si eu taxa de poluare pentru aceeasi masina.
Daca ma puteti ajuta sa gasesc actul normativ care reglementeaza faptul ca dovada platii taxei de poluare trebuie sa fie pe numele celui care o inmatriculeaza.
Taxa se plateste pentru autoturism nu pentru persoana. mi se pare o aberatie sa se plateasca o taxa de doua ori pentru acelasi autoturism.
Ma puteti sfatui in acest sens ce pot face?
Ultima modificare: Vineri, 22 Iunie 2012
LILI25, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa poluare ptr auto euro 5 ce a mai fost inmatriculat in ro maria17 maria17 Buna ziua, Am urmatoarea speta:Auto Skoda Octavia fabricat 2010, Euro 5 cumparat in 2010 in Romania ca auto nou de proprietar roman, vanduta apoi altui ... (vezi toată discuția)
Taxa auto hacu hacu Am cumaparat un matiz in primavara cu act de vanzare cumparare dar nu l-am imatriculat pana acum intrebarea e eu o sa platesc taxa daca vreau sa-l imatriculez ... (vezi toată discuția)
Taxa de poluare platita in 2011 mai este valabila? LILI25 LILI25 Am cumparat o masina cu taxa de poluare platita in 2011. La serviciul inmatriculari mi-a fost respin dosarul pe motiv ca taxa nu este platita pe numele meu. ... (vezi toată discuția)