avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Permis de sedere petru un refugiat politic
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Permis de sedere petru un refugiat politic

Buna ziua.

In urma cu 5 ani un cetatean pakistanez a intrat pe teritoriul Italiei.Dupa ce i-a expirat viza el a continuat sa stea in Italia si a fost prins.Pentru a nu fi trimis inapoi el a declarat ca este refugiat politic iar italienii l-au lasat sa stea pe teritoriul Italiei.Din acel moment el lucreaza cu contract de munca legal,plateste taxe statului italian are apartament inchiriat, nu a avut in nici un fel probleme cu politia, nici macar o amenda.
A angajat un avocat care sa se ocupe de toate actele necesare permisului de sedere, dar cu toate acestea italienii il tot amana si nu vor sa ii acorde permisul de sedere in Italia invocand diferete motive.Fara acest permis, daca paraseste Italia, nu se mai poate intoarce niciodata in Italia.
Intrebarea mea pentru dumneavoastra este ca in cazul in care el nu va primi permisul de sedere daca exista vreo modalitate de al aduce in Romania,legal,pentru ai face acte ca apoi sa se poata intoarce in Italia ?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: lyteon , utilizator 09:28, 20 Iunie 2012
Nu prea vad cum.

Pentru a obtine permis de sedere pe teritoriul Romaniei ar trebui ori sa fie casatorit cu o romanca - insa casatoriile de convenienta (incheiate in scopul obtinerii permisului) sunt relativ usor de depistat prin metode specifice Oficiului Roman de Imigrari, ori sa obtina un drept de sedere valabil in scop de munca, afaceri, studii etc. iar apoi sa solicite drept de sedere pe termen lung.
Deci ar trebui sa ia de la capat toata procedura din Italia si ati vazut cat este de greu.

Cautati pe pagina ORI care sunt conditiile pentru acordarea dreptului de sedere in Romania pentru cetatenii non-UE, le gasiti cand puneti cursorul mouse-ului pe Cetateni non-UE si apoi pe Sederea in Romania:
[ link extern ]

In opinia mea este mult mai simplu sa aiba rabdare sa astepte permisul de sedere in Italia.
Multumesc pentru raspuns !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se pedepseste casatoria de convenienta ? alexandru_irimia85 alexandru_irimia85 daca te casatoresti cu un cetatean de alta nationalitate si o faci de convenienta ce riscuri poti avea ? (vezi toată discuția)
Conditii eligibilitate pasaport ue si cetatenie romana pt cetatean palestinian PetrescuAnca PetrescuAnca buna ziua! care sunt conditiile si pasii necesari pe care trebuie sa le indeplineasca un cetatean palestinian de 23 ani pt pasaport UE si cetatenia romana ... (vezi toată discuția)
Viza si casatorie cu cetatean pakistanez nellyca nellyca se poate ca printr-o invitatie ,eu fiind romanca,el pakistanez,sa poata obtine viza de intrare in tara ca apoi sa ne putem casatorii aici si sa ramana cu mine ... (vezi toată discuția)