avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... care sunt riscurile parasirii domiciliului?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

care sunt riscurile parasirii domiciliului?

Buna ziua si la multi ani.
Am si eu o problema si anume: daca o persoana paraseste domiciliul pentru a fi cu altcineva inainte de a inainta divortul care sunt riscurile la care se expune.Are copii dar sunt majori.Ce i se poate intampla? Poate pierde la partaj? Daca copii mai urmeaza o scoala desi sunt majori poate fi obligat la plata pensiei alimentare de aici incolo.Poate pierde ceva daca se va demonstra ca a comis adulter?
Faptul ca dvs parasiti bunul comun constituie optiunea dvs .Totusi , parasirea domiciliului conjugal poate fi invocat ca si motiv de divort.
Partajul nu este afectat de decizia dvs de a parasi domiciliul comun.
Daca copii sunt in continuarea studiile (studii universitare, masterat , doctorat ) si nu au implinit varsta de 26 de ani , acestia pot solicita pensia de intretinere.
In schimb , titularul cererii de chemare in judecata avand ca obiect calcularea cuantumului pensiei de intretinere este chiar copilul major , altfel cererea este respinsa pt lipsa calitatii procesuale active.
Adulterul (infidelitatea ) poate fi invocata ca si motiv de divort, astfel incat culpa in desfacerea casatoriei sa revina sotului dvs .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru parasirea domiciliului conjugal de catre sotie radu ion radu ion ce pot face in situatia de fata sotia mea a parasit domiciliul conjugal?as dori sa divortez pot pune ca acuzatie aceasta fapta (vezi toată discuția)
Parasirea domiciliului conjugal marryna marryna in cazul in care sotul paraseste caminul conjugal cum poate sotia sa dovedeasca asta in instanta?casa daca e bun dobandit in timpul casatoriei se imparte sau ... (vezi toată discuția)
In tinpul divortului sperantagabi sperantagabi Daca in timpul derulari procesului de divort unul dindre soti paraseste caminul conjugal , iar cel parasit ramine in caminul conjugal , il afecteaza ia fata ... (vezi toată discuția)