avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Avantaje/dezavantaje masina pe PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Avantaje/dezavantaje masina pe PFA

Buna ziua,
Detin un PFA impozitat in sistem real si doresc sa achizitionez o masina in jurul valorii a 5000 euro.
Auzind tot felul de pareri pro si contra am decis sa intreb aici daca se merita achizitionarea autoturismului pe PFA pentru a fi amortizat pe o perioada de 4-6 ani.
Care sunt avantajele si dezavantajele de a avea o masina cumparata pe firma.?Din ce am aflat eu se plateste un impozit mai mare pe masina, si banuiesc ca atat timp cat se afla in perioada de amortizare nu am cum sa o vand.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 16:10, 16 Iunie 2012
Avantajele achitionariii unei masini pe PFA ar fi scaderea din venituri ca si cheltuieli deductibile a combustibilului 1/2, piese de schimb si service, asigurari, plus amortizarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autovehicul pfa - fisa mijloc fix si cheltuieli taxe de inmatriculare Serba Serba Am achizitionat un autoturism (5 locuri max, 3,5t) pe PFA si in consecinta trebuie sa intocmesc Fisa Mijlocului Fix, prin care se face amortizarea masinii. Am ... (vezi toată discuția)
Pfa - cheltuieli deductibile si achizitionare mijloace fixe. madriann madriann Am citit destule topicuri pe aceasta tema, multe informatii imprastiate pe diverse posturi, mai mult m-am zapacit decat clarificat. As incerca sa formulez ... (vezi toată discuția)
Amortizare + cheltuieli cu auto cristian_conea cristian_conea Sunt titular de Intrepr.Individ., neinregistrat in scopuri de TVA. Am achizitionat auto pe firma la data de 1 iulie 2013 cu 72000 lei. Utilizez auto si in ... (vezi toată discuția)