avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... transfer functionar public
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

transfer functionar public

In cazul in care se vor bloca posturile de functionari publici ma mai pot transfera la o alta institutie??
La Tv se spune ca din ian 2009 se vor bloca aceste posturi dar inca nu a aparut nici un act normativ.
Cand au mai fost blocate posturile (2006) transferuri s-au putut face??
Cel mai recent răspuns: dborsanu , utilizator 18:02, 10 Ianuarie 2009
Am si eu o rugaminte. Imi puteti spune ce demersuri trebuie facute pentru ca angajatii unui serviciu din subordinea primariei sa treaca de la angajati contractuali la functionari publici? Serviciul este separat de primarie, cu cod fiscal separat si are 8 angajati.
Va multumesc.
Cam greu in acest moment, intrucat posturile vacante la 31 decembrie 2008 sunt blocate. Prin urmare, nu se mai poate organiza concurs sau examen pentru ocuparea unui post de functionar public.
Ocuparea unui post de functionar public, ar fi posibila numai in situatia in care un functionar public isi inceteaza sau suspenda raportul de serviciu.
Deci ca sa trec eu, angajat contractual, la functionar public, postul si atributiile mele ramanand aceleasi, nu este posibil? Trebuie sa existe o alta organigrama a serviciului cu posturile vacante de functionari publici? Si eu trebuie sa-mi dau demisia si sa ma reangajez pe acelasi post?
Cred ca e aberant. Aici problema e sa se schimbe statutul angajatilor, nu e vorba de ocuparea altor posturi.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Ianuarie 2009
luana_mada, utilizator
Ar trebui sa se transforme acel post din personal contractual in functionar public. In acest caz, este nevoie de avizul ANFP.
Pai asta intreb: ce demersuri trebuie facute, va rog?

Alte discuții în legătură

Angajare unitate bugetara Bucklucica Bucklucica Buna ziua! Am o intrebare in ceea ce priveste posturile unice aflate intr-o unitate bugetara, respectiv postul de sef serviciu tehnic, care nu a fost ocupat de ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati bibi10 bibi10 Lucrez in administratie publica din anul 2004, ca referent cultural contractual. In anul 2009 am terminat facultatea de drept, dar nu mi-a fost luata in ... (vezi toată discuția)
Transfer in 2012 de pe un post de contractual pe un post de functionar public eagle_free eagle_free Buna ziua. Am si eu o intrebare. Exista posibilitatea in prezent sa se face transferul unei persoane de pe un post de contractual cu studii medii pe un alt ... (vezi toată discuția)