avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Este corect stabilita o pensie mai mica de 350 lei?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Este corect stabilita o pensie mai mica de 350 lei?

Buna ziua!
Un prieten este sero pozitiv B2 a depus dosarul de pensionare grad 3 la casa de pensii Bucuresti iar dupa 3 luni ia venit o decizie cu pensia de 229 lei. Eu stiam ca in cazul celor infestati venitul minim este de 350 lei. Cum este corect?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 12:17, 2 Iulie 2012
Aici vorbim despre pensia stabilita de casa de pensii si pensia platita efectiv.

In cazul in care cuantumul stabilit al pensiei este mai mic de 350 lei, pensionarul va primi lunar o pensie de 350 lei (adica o indemnizatie sociala in acest cuantum). Pe decizia de pensie ramane pensia stabilita si nici nu se poate altfel, iar diferenta pana la 350 lei va fi evidentiata pe talonul de pensie. Altfel si pe scurt spus, prietenul dvs. va primi lunar 350 lei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Iunie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
discret2012 a scris:

Buna ziua!
Un prieten este sero pozitiv B2 a depus dosarul de pensionare grad 3 la casa de pensii Bucuresti iar dupa 3 luni ia venit o decizie cu pensia de 229 lei. Eu stiam ca in cazul celor infestati venitul minim este de 350 lei. Cum este corect?
UN RASPUNS A FOST;

"Aici vorbim despre pensia stabilita de casa de pensii si pensia platita efectiv.

In cazul in care cuantumul stabilit al pensiei este mai mic de 350 lei, pensionarul va primi lunar o pensie de 350 lei (adica o indemnizatie sociala in acest cuantum). Pe decizia de pensie ramane pensia stabilita si nici nu se poate altfel, iar diferenta pana la 350 lei va fi evidentiata pe talonul de pensie. Altfel si pe scurt spus, prietenul dvs. va primi lunar 350 lei."

Ne-am interesat la casa de pensii figura in calculator ca au trimis 3x229 lei (adica pe 3luni) cica din luna IULIE ar trimite 350 lei lunar. CUM FACE SA INTRE IN POSESIA CELOR 350 LEI LUNAR? PE VORBE NU CREDEM
SE DEPUNE CONTESTATIE?

Deocamdata ce postati dumneavoastra aici(3x229),sunt vorbe.Asteptati sa vina diferentele.Vor fi 350x3.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

60 lei pensie de invaliditate dupa aproape 10 ani lucrati ancamaria1000 ancamaria1000 Am intrat in comisia de expertiza medicala in 12 mai 2014 si ca urmare a deciziei medicale am intrat in gradul doi de invaliditate.Drept urmare,m-am prezentat ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate pentru o persoana de 20 de ani aly99 aly99 Am un copil in varsta de 20 ani cu handicap grav,grad 1,am facut un dosar la casa de pensie pentru a primi pensie de incapacitate de munca,am depus dosarul si ... (vezi toată discuția)
Cuantumul pensiei de invaliditate den112 den112 buna ziua am si eu o intrebare daca se poate. Pensia de invaliditate difera in functie de gradul acordat de comisie? sau este o suma fixa lunara pentru toata ... (vezi toată discuția)