avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... refuzul recoltarii probelor biologice
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

refuzul recoltarii probelor biologice

buna in noaptea de 1 octombrie 2011 am fost oprit de catre un filtru al politiei rutiere din brasov.am suflat in aparatul echilotest si acesta a indicat o,54.politistii au zis ca tre sa merg la spital pt recoltarea probelor biologice dar am refuzat.m-i sa intocmit dosar penal si am fost chemat in luna februarie an curent la tribunalul Brasov.am recunsocut se regretat fapta dar nu am mai primit nimic de atunci .as dori sa ma ajutati ca nu stiu la ce sa ma astept si cat mai dureaza pana ma judeca.va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 12:04, 17 Iunie 2012
Mergeti la judecatoria Brasov-si nu la tribunalul Brasov- la arhiva penala si solicitati dosarul pentru a vedea ce s-a dispus.
Verificati solutia data in acest dosar pe internet, pe portalul instantelor de judecata la judecatoria Brasov unde introduceti fie numarul de dosar daca il stiti, fie numele dvs.
In acest fel evitati o deplasare la arhiva judecatoriei.
Din mai multe variante ati ales-o pe cea mai rea. In cazul recoltarii de probe biologice se putea evidentia o alcoolemie mai mica de 0.80 %o, caz in care v-ati fi ales cu o amenda contraventionala. In cazul in care ar fi depasit cu putin 0.80%o ati fi putut lua o amenda administrativa. Dar in cazul dvs., daca nu aveti cazierul ,,patat" o sa va alegeti cu inchisoare cu suspendare.
perioada cu suspendare va fii cu supraveghere sau fara supraveghere k nu pot ramane in tara .eu lucrez in strainatete cu contract full.va multumesc mult

nu am gasit dosarul p net.numele meu este bejinariu dragos iulian,nr dosarului nu-l cunosc.ma puteti ajuta dvs?va multumesc mult
Ultima modificare: Duminică, 17 Iunie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
dragoscag a scris:

m-i sa intocmit dosar penal si am fost chemat in luna februarie an curent la tribunalul Brasov.am recunsocut se regretat fapta dar nu am mai primit nimic de atunci .as dori sa ma ajutati ca nu stiu la ce sa ma astept si cat mai dureaza pana ma judeca.va multumesc mult

cel mai probabil ati fost la parchetul de pe langa judecatoria Brasov si nu la tribunal/judecatorie.
mai pe romaneste ati fost la procuror (la cel care cerceteaza cazul) unde ati recunoscut si regretat fapta.
instanta de judecata se afla la judecatorie, exista un presedinte de sedinta, un grefier, publicul are acces in sala, se judeca mai multe cazuri, etc.
daca nu ati gasit dosarul pe portalul instantelor de judecata inseamna ca dosarul inca nu a plecat de la procuror.
nr. dosarului apare pe portal abia atunci cand acesta ajunge in instanta de judecata.
pentru a afla stadiul dosarului trebuie sa depuneti o cerere la parchet (procuratura) in acest sens.
Ultima modificare: Duminică, 17 Iunie 2012
cyan, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducerea sub influenta alcoolului Clapa Clapa In data de 08.09.2018 am avut un accident in care am pierdut controlu masinii la care am picat cu masina intr-un lac apa find mica. Nu am mai avut nici un fel ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan - 0.67 etilotest, consecinte, pedeapsa simlizuk simlizuk pe 5 sept 2012 m-am operat..in acea zi sotul a fost nevoit sa plece de acasa cu masina seara dupa ce a stat la masa si a consumat alcool.a fost oprit pt verif ... (vezi toată discuția)
Dosarul meu adrian08 adrian08 Buna seara! Rezultatul recoltarii sangelui meu la IML a fost de 1.05. In urma rezultatului , urmeaza dosarul penal.As dori sa imi spuneti,procesul o sa aiba ... (vezi toată discuția)