avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recuzarea completului de judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recuzarea completului de judecata

in cazul recuzarii completului de judecata format din doi judecatori am urmatoarele intrebari:
1.care este taxa de timbru si valoarea timbrului judiciar, platesc odata 4 lei sau de doua ori pt. fiecare judecator in parte?
2. cererea de recuzare trebuie sa o comunic si partilor?
3. in incheierea prin care completul urmator se va pronunta in cam.consiliu vor fi consemnate toate discutiile cu judecatorii recuzati, sau acestea sint confidentiale ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Iunie 2012
eugen82, utilizator
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 18:44, 16 Iunie 2012
Taxa de timbru pt recuzare e una singura. Cererea nu trebuie comunicata celorlalte parti.
Toate cererile si discutiile se consemneaza in incheierea de sedinta, iar aceasta va fi avuta in vedere de completul imediat urmator cand judeca cererea.
Inainte de a formula cererea de recuzare luati in considerare motivele prevazute de legislatie pentru astfel de situatii si faptul ca recuzarea fara temei se sanctioneaza cu amenda.
am motive mai mult decit intemeiate, altfel nu intrebam
cererea de recuzare o formulez si o motivez in scris
se discuta in sedinta publica? ce anume se discuta? sa-si dea acordul judecatorii recuzati daca trimit sau nu cererea la completul urmator?
Judecatorii recuzati nu au ce discuta in contradictoriu cu dvs din momentul depunerii cererii de recuzare. Sunt obligati sa transmita dosarul impreuna cu cererea completului imediat urmator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atributiile sau rolul completelor de permanenta FRD FRD In cazul in care exista o cerere de abtinere a 2 membrii din completul de judecata cine va judeca cererea de abtinere? Cum se va proceda dosarul se va inainta ... (vezi toată discuția)
Cerere de recuzare/abtinere alexxS alexxS Buna ziua,imi puteti spune va rog daca cererea de recuzare/abtinere trebuie admisa in principiu,iar apoi se va solutiona?Solutionarea este in sarcina ... (vezi toată discuția)
Recuzarea judecatorilor in faza de apel alex901 alex901 Buna ziua Am un dosar de partaj in faza de apel pentru a face cerere de recuzare pe motiv de partinire cu partea adversa. In aceste conditii trebuie sa ... (vezi toată discuția)