avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recuzarea judecatorilor in faza de apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recuzarea judecatorilor in faza de apel

Buna ziua

Am un dosar de partaj in faza de apel pentru a face cerere de recuzare pe motiv de partinire cu partea adversa.
In aceste conditii trebuie sa fac 2 cereri de recuzare pentru fiecare judecator din completul de apel sens in care trebuie sa achit 2 taxe de timbru de 100 lei sau pot sa fac o singura cerere de recuzare in care includ numele ambilor judecatori si achit taxa de timbru 100 lei?
Cel mai recent răspuns: alex901 , utilizator 17:08, 18 Iunie 2020
O singura motivare este suficienta daca sunt aceleasi motive.
200 lei se achita.
Multumesc pentru raspuns, sa inteleg ca fac doar o cerere de recuzare in care mentionez numele ambilor judecatori si o timbrez cu 200 lei ? sau pot sa o timbrez cu 100 lei si dispune instanta daca trebuie mai mult? ca nu as vrea apoi sa fac demersuri inutile pentru recuperarea taxei de timbru daca platesc mai mult decat trebuie
Taxa este de 100 lei pentru fiecare judecator recuzat daca recuzati in apel.
Va anunta ei dar e posibil sa nu mai aveti timp sa timbrati daca vreti sa va jucati.
Eu am avut situatie in care am avut timp 1 ora sa fac motivele de recuzare si sa platesc si taxa.A fost prea din scurt.
Motivele au avut 20 de pagini si nu am avut timp sa scriu 20 de pagini intr-o ora...si a iesit ceva ce a derutat foarte tare judecatorii ca am incurcat si eu lucrurile daca ei au vrut sa ne jucam de-a crearea de complicatii pentru ca eu sunt expert in asa ceva.
De regula, recuzarile sunt facute de oameni si de avocati, asa pe un sfert sau jumatate de pagina si de aceea s-a considerat ca 1 ora este suficienta...
Au inteles insa ca nu mereu asa se fac recuzarile..
Ultima modificare: Joi, 18 Iunie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Ok, multumesc mult pentru raspunsuri domnule avocat Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa si timbru judiciare pentru cerere expediere la domiciliu decizie tribunal, ca, iccjr svneagu svneagu Buna ziua, am o problema - cu toate ca pana azi am primit acasa decizii ale tribunalelor, curtilor de apel si ICCJR (ultima din 15.07.2013 precizeaza ca in ... (vezi toată discuția)
Recuzare judecator, interesant ii geo-vem geo-vem Stimati forum`isti,in urma constatarii ca un domn judecator din trei(recurs)este din punctul meu de vedere incompatibil in vederea solutionarii cauzei am ... (vezi toată discuția)
Recuzarea completului de judecata eugen82 eugen82 in cazul recuzarii completului de judecata format din doi judecatori am urmatoarele intrebari: 1.care este taxa de timbru si valoarea timbrului judiciar, ... (vezi toată discuția)