avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1138 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Banii pe concediu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Banii pe concediu

Buna ziua,

Am incetat contractul colectiv de munca prin demisie cu acordul partilor insa fostul angajator refuza sa imi dea banii pe concediu.Precizez ca am lucrat 8 luni la ei si nu am luat nici o zi de concediu.Nu sunt obligati prin lege sa imi dea banii pe concediu?
Imi poate raspunde cineva sa imi spuneti cum pot proceda sa intru in posesia banilor?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:57, 17 Iunie 2012
Art. 146 alin. (3) CM:
Angajatorul este obligat sa acorde concediu, pana la sfarsitul anului urmator, tuturor salariatilor care intr-un in calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihna la care aveau dreptul.

(4) Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.

Pentru obtinerea acestei compensari va trebui sa actionati in instanta angajatorul
Sau puteti depune o sesizare la ITM .... ITM-ul nu va obliga pe angajator, insa poate stabili un plan de masuri care neindeplinite pot conduce la sanctionarea cu amenda a aangajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna plata ContSters235906 ContSters235906 Buna seara, Imi puteti spune va rog daca zilele de concediu se reporteaza?! In cazul demisiei si a respectarii zilelor prevazute in contractul ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna neefectuat alexandruk alexandruk Daca pana in prezent am cumulate 50 de zile de concediu de odihna neefectuate, ce posibilitati am, conform noului cod al muncii sa nu pierd zilele de concediu? (vezi toată discuția)
Concediu de odihna neefectuat in 2012 si 2013 VIOPAUN VIOPAUN Buna ziua, Va rog frumos sa imi spuneti daca societatea la care lucrez a fost in insolventa si incepand cu 15.01.2014 am primit preaviz de 20 de ... (vezi toată discuția)