In anul 1993 am incheiat cu mama un Contract de Intretinere,grevat cu dreptul de uzufruct viager.Din anul 2009, mama doreste sa distruga acest act , pentru aceasta dandu-ma in judecata si acuzandu-ma ca nu o mai intretin , fapt care a fost negat cu martori la proces si ca drept urmare am castigat procesul in februarie 2011. In luna noiembrie 2011, m-a dat din nou in judecata pentru aceleasi motive . Procesul este pe rol , dar intre timp in casa s-a mutat un nepot. Puteti sa-mi spuneti daca are dreptul sa faca asta ? Ce pot sa fac , in conditiile in care mama mea refuza sa ma lase sa-mi indeplinesc indatoririle?
Din pacate e cam rau ca sa mutat acel nepot pentru ca mai tarziu il va folosi drept unealta impotriva dvs. Dar actul ce scrie- ? va vinde dvs. sau cum e stipulat mai clar in acel Contract ?
Ce varsta are mama ?
Puteti cere ca proprietar intabulat in CF evacuarea nepotului, in ce baza sta el acolo ? are acceptul proprietarului ?
Faceti eventual la politie o hartie prin care reclamati ca locuieste fraudulos, hartaie pe care sa o inregistrati si sa o pastrati si daca nu se muta ii ace plangere penala pentru ca locuieste acolo. Daca mama are 82 de ani lasa-tio sa incheie ce acte vrea si nu spuneti nimic si in momentul in care le primiti oficial in termenul fiecarui act facetii contestatie ca nu a avut la baza certificat medico psihiatric si atunci acel act devine nul. Are 82 dece are nevoie pentru orice act de un certificat de la un dr. prihiatru care e abilitat sa elibereze astfel de adeverinte nu de la ori ce prihiatru. Daca va tineti pe pozitie nu veti pierde, cred ca acum e si influentata mama de cei din jur. Succes.
Multumesc foarte mult pentru raspunsuri si as mai dori sa stiu de la ce varsta este necesar acel certificat medico - psihiatric , pentru ca in anul 2010 , i-a facut o procura acestui nepot pentru 5 ha de pamant , din care a vandut 1 ha. Mentionez ca mama mea este unica mostenitoare. Va multumesc inca o data si o seara buna.
Noua actiune in instanta nu poate fi intemeiata pe aceleasi motive ca si prima.
Judecatorii nu o pot admite opunandu-se autoritatea de lucru judecat.
Pentru ca actiunea sa fie admisa ea trebuie intemeiata pe acte sau fapte necunoscute in primul dosar si intervenite ulterior in perioada febr-nov.2011.