avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de intretinere cu clauza de uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de intretinere cu clauza de uzufruct viager

In anul 1993 am incheiat cu mama un Contract de Intretinere,grevat cu dreptul de uzufruct viager.Din anul 2009, mama doreste sa distruga acest act , pentru aceasta dandu-ma in judecata si acuzandu-ma ca nu o mai intretin , fapt care a fost negat cu martori la proces si ca drept urmare am castigat procesul in februarie 2011. In luna noiembrie 2011, m-a dat din nou in judecata pentru aceleasi motive . Procesul este pe rol , dar intre timp in casa s-a mutat un nepot. Puteti sa-mi spuneti daca are dreptul sa faca asta ? Ce pot sa fac , in conditiile in care mama mea refuza sa ma lase sa-mi indeplinesc indatoririle?
Cel mai recent răspuns: Lian Iacob , 22:46, 24 Septembrie 2012
Din pacate e cam rau ca sa mutat acel nepot pentru ca mai tarziu il va folosi drept unealta impotriva dvs. Dar actul ce scrie- ? va vinde dvs. sau cum e stipulat mai clar in acel Contract ?
Ce varsta are mama ?
In contractul de intretinere cu drept de uzufruct viager , imi cedeaza dreptul de proprietate asupra imobilului si a terenului . Mama are 82 ani.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Iunie 2012
macrita, utilizator
Puteti cere ca proprietar intabulat in CF evacuarea nepotului, in ce baza sta el acolo ? are acceptul proprietarului ?
Faceti eventual la politie o hartie prin care reclamati ca locuieste fraudulos, hartaie pe care sa o inregistrati si sa o pastrati si daca nu se muta ii ace plangere penala pentru ca locuieste acolo. Daca mama are 82 de ani lasa-tio sa incheie ce acte vrea si nu spuneti nimic si in momentul in care le primiti oficial in termenul fiecarui act facetii contestatie ca nu a avut la baza certificat medico psihiatric si atunci acel act devine nul. Are 82 dece are nevoie pentru orice act de un certificat de la un dr. prihiatru care e abilitat sa elibereze astfel de adeverinte nu de la ori ce prihiatru. Daca va tineti pe pozitie nu veti pierde, cred ca acum e si influentata mama de cei din jur. Succes.
Multumesc foarte mult pentru raspunsuri si as mai dori sa stiu de la ce varsta este necesar acel certificat medico - psihiatric , pentru ca in anul 2010 , i-a facut o procura acestui nepot pentru 5 ha de pamant , din care a vandut 1 ha. Mentionez ca mama mea este unica mostenitoare. Va multumesc inca o data si o seara buna.
Noua actiune in instanta nu poate fi intemeiata pe aceleasi motive ca si prima.
Judecatorii nu o pot admite opunandu-se autoritatea de lucru judecat.

Pentru ca actiunea sa fie admisa ea trebuie intemeiata pe acte sau fapte necunoscute in primul dosar si intervenite ulterior in perioada febr-nov.2011.

Alte discuții în legătură

Contract intretinere/uzufruct Franc Mandelbrot Franc Mandelbrot Am o cunostinta in varsta, are 82 de ani, si are o garsoniera. Vrea sa o lasa dupa moartea sa unei persoane care are grija de el si il ajuta. Ca rude are doar ... (vezi toată discuția)
Anularea mutatiei DANUT&CERASELA DANUT&CERASELA Buna ziua:Sunt propietarul unei case dobindite prin act de vinzare cumparare la virsta de 17 ani prin curator din partea parintilor, tatal a decedat iar mama ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager asupra unei construcții ulterior demolate. cum pot construi pe terenul acum liber dacă uzufructuarul este considerat fără discernământ? prodigy46 prodigy46 Acum 9 ani am facut un contract vanzare cumparare cu un batranel,o ruda mai indepartata, a unei curti avand amplasata si o casa veche, cu drept de uzufruct ... (vezi toată discuția)