avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract intretinere/uzufruct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract intretinere/uzufruct

Am o cunostinta in varsta, are 82 de ani, si are o garsoniera. Vrea sa o lasa dupa moartea sa unei persoane care are grija de el si il ajuta. Ca rude are doar 2 nepoti de fiu u carfe nu a vorbit de zeci de ani, nu il cauta, nu stiu unde sta. El a vrut sa faca contractd e vanzare-cumparare cu uzufruct pt prietenul care are grija de el, dar a mai avut astfel de contract pe o casa si cei carora le-a vandut i-au scos lucrurile afara din casa si l-au dat afara,acum se judecat cu ei dar o sa castige eventual o suma mica de bani. Ideea e, ce cpontract sa faca astfel incat sa nu il poata scoate din casa, adica sa ramana casa lui, dar si cel care are grija de el sa se asigure ca o primeste dupa moartea lui? Grija e mult spus, domnul e sanatos, vesel, etc, dar nu se stie niciodata. Sa faca contract de intretinere? Nu il pot ataca nepotii? Testament? Raman nepotii rezervatari?
Cel mai recent răspuns: Franc Mandelbrot , Consultant credite si finantari 09:33, 25 Februarie 2016
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Un contract de vanzare -cumparare cu uzufruct viager si clauza de intretinere este o varianta buna. Intariti-l cu un certificat medico-legal psihiatric, din care sa rezulte ca domnul are discernamant, ca e perfect lucid si autonom / este recomandabil, avand in vedere ca are peste 80 de ani si nepotii s-ar putea folosi de asta, la o eventuala confruntare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Adică un fel de 3în 1?

Nu plătește prețul, asa ca nu poate fi vb de vânzare, ii va da casa în schimbul întreţinerii și vor stipula im contract în ce consta întreținerea, își va rezerva dreptul de abitatie.
De asemenea, dacă omul pare sănătos, nu e necesar un certificat medico legal. E prezumat sănătos pana la dovada contrarie. În caz ca rudele ar ataca acest act pe motvul lipsei de discernamant ar trebui sa dovedească, faptul ca omul are 80 nu e un argument ca e și senil. Unii sunt senili la 40.
Notarul va vedea cam cum.se prezintă omul și dacă va fi cazul, îl va trimite la iml.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Domnul e perfect lucid si inca are simtul umorului. Contract de vanzare cumparare cu uzufruct a avut si pe casa de unde a fost dat afara si tocmai asta doresc sa evit, am si specificat in postul initial. Multumesc mult, dna gi_jane2!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament fara mostenitori rezervatari cristian06 cristian06 Buna ziua as avea si eu o intrebare in speranta ca cineva ma poate ajuta deci pe scurt o ruda dea mea(sotia fratelui bunicului)care prin certificat de ... (vezi toată discuția)
Contract de v/c cu clauza de intretinere si uzufruct viager. lipsa discernamant la unul dintre batrani. Nonynel Nonynel Buna ziua, O familie de batrani, ea de 86 de ani si el de 80 de ani vor sa faca un contract de vanzare cumparare a casei cu clauza de intretinere si uzufruct ... (vezi toată discuția)
Cum sa mostenesti incat rudele sa nu-l poata ataca ? szepi1 szepi1 Buna ziua ! Sunt viitorul mostenitor din motive de incredere si cunostinta, insa fara relatie de rudenie. Casa este pe numele doamnei, domnul are un nepot ... (vezi toată discuția)