avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Coasigurarea medicala are termen de valabilitate?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Coasigurarea medicala are termen de valabilitate?

mama mea in varsta de 55 ani este coasigurata la asigurarea mea medicala.as dori sa stiu daca aceasta coasigurare are "termen de valabilitate" sau daca este conditionata de anumiti factori.mentionez ca sunt asigurat la "CASAOPSNAJ".
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 23:26, 16 Iunie 2012
Peroada de coasigurare este nelimitata si dureaza atat timp cat conditiile de coasigurare sunt indeplinite.
Nu conteaza casa de asigurari la care este asigurat sustinatorul.
Mama dvs. poate fi coasigurata la sanatate atata timp cat dvs. sunteti salariat si platiti contributia la sanatate, iar ea nu realizeaza nici un fel de venit si o declarati ca persoana in intretinere la locul de munca.
Daca aceste conditii nu mai sunt indeplinite, atunci nici mama dvs. nu mai este coasigurata.
Calitatea de coasigurat se mentine atata timp cat dvs.in calitate de fiu veti fi asigurat,nu veti fi inregistrat cu debit la fd. de sanatate pe perioada de prescriptie de 5 ani,o veti avea in intretinere pe mama dvs.iar aceasta nu va realiza venit impozabil,nu va fi inrgistrata cu frma,sau nu va avea calitate de actionar intr-o firma.
Salariatii si coasiguratii acestora fac dovada calitatii de asigurat cu Adeverinta eliberata de angajator . Adeverinta are valabilitate 3 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare in sistemul public de sanatate camellia_camy camellia_camy As dori sa va rog daca se poate sa-mi raspunde-ti la urmatoarea intrebare: In cazul in care sotia este incadrata cu carte de munca si plateste asigurarile la ... (vezi toată discuția)
Coasigurare cas pentru ruda aflata in alt oras Gabi-M Gabi-M Buna ziua, Sunt angajat full-time ca programator la o firma din Galati de 5 ani. Sunt domiciliat in Galati, cu adresa din Galati trecuta in buletin. Vreau ... (vezi toată discuția)
Asigurare in sistemul public de sanatate, coasigurat constantindana constantindana Parintii mei nu au nici un venit . Acum mama are nevoie de o interventie chirurgicala . Care este asigurarea minima pe care trebuie sa o platesc pentru a putea ... (vezi toată discuția)