marilyn31 a scris:
Pot cere in instanta pe procedura de urgenta ridicarea mandatului Presedintelui...
Puteti sa cereti acest lucru in instanta.
Ma confrumt cu problema asta de mai bine de 3 luni ...
Pai de ce va confruntati doar dumneavoastra cu aceasta situatiei? Este presedintele intregii asociatii, nu numai al dumneavoastra!
Va rog fara convocare adunare extraordinara,...
Pai astra este calea legala, cea mai simpla, fara costuri... Chiar daca actionati in instanta, obtineti o hotarare ..., tot va trebui sa convocati adunarea generala pentru a alege un presedinte.
Dar, pana la judecata, va sugerez sa mergeti la primarie. Exista un serviciu specializat in problemele asociatiilor de proprietari, ai caror reprezentanti va pot consilia, va pot ajuta, ca impreuna cu ceilalti proprietari din comitetul executiv sau cu 20% din vecini sa convocati adunarea generala. La aceasta poate participa cineva de la primarie si/sau politie si-ati rezolvat problema in 2 sapatamani.
Va multumesc pentru raspunsurile prompte. Problema esta ca Politia, desi sesizata in numeroase randuri de faptul ca acest domnn Presedinte incalca legea prin abuzul in functie, desi echipajele de politie s-au prezentat la fata locului si au amendat in baza legii 61, pe ulul din cenzori care m-a lovit si a luat de gat un agent de politie. Mai mult nu s-au implicat, cum ca nu cunosc legea 230/2007 si m-au indrumat spre serviciul Primariei de Indrumare si Control Asociatii Proprietari.
In urma petitiei depuse in atentia acestui serviciu, in urma cu mai bine de o luna, petitie probata cu inscrisuri, am primit zilele trecute un raspuns evaziv cu citate din L230/2007 si o indrumare spre instanta de judecata, dat fiind faptul ca citez "asociatia de proprietari este o forma de asociere autonoma ...si nu este subordonata autoritatilor administratiei publice locale sau centrale". Vineri am depus o noua petitie, in care le-am citat si eu din art.55 L230/2007 si norme, evident cu un probatoriu de inca 27 de file, am fost si in audienta la domnul director de departament, un oarecare domn Tataru care a contrasemnat raspunsul primit. Din discutiile purtate, acesta si subalterna care a formulat raspunsul, m-au pasat din nou sectiei de Politie si instantei de judecata, catalogand abuzurile Presedintelui de natura penala si motivand faptul ca rolul lor este doar unul "de indrumare".
Dupa lungi scandaluri cu afisaje la scara blocului si apeluri de urgenta la Politie,pentru infractiuni de violare de corespondenta ( sotia presedintelui, o dna avocat de alfel, rupea frecvent afisajul meu), o sedinta de Adunare Gen. extraordinara a fost stabilita de Comitetul executiv pentru data de 14.iun, in pofida vointei presedintelui. Cert este ca desi decizia comitetului fusese luata in urma cu 3 saptamani, acesta a afisat un convocator nesemnat si nestampilat, fara numar de inregistrare si evident cu un alt obiect decat cel hotarat de comitet, fapt pentru care la sedinta s-au prezentat doar 10 persoane, din care 3 membrii din comitet si 2 cenzori, administratorul, presedintele din totalul a cei peste 60 de membrii ai asociatiei. Reconvocarea s-a stabilit ilegal pentru 10 iulie, am semnalat ilegalitatea, nu a interesat pe nimeni din membrii comitetului prezent ca mai exista si o lege in baza careia se conduce o asociatie.
Pentru a-mi zadarnici convocarea adunarii generale mi s-a refuzat in repetate randuri accesul la statut si lista membrilor asociatiei, desi am invocat art.10 din L230/2007 si art 21 din norme (daca nu gresesc).Am refuzul in scris atat din partea presedintelui, completat de semnaturile membrilor comisiei de cenzori si ai comitetului executiv.
Mi se refuza accesul la hotarari, decizii, acte de casa...pe motivul ca as avea debite la intretinere, ca exisita o actiune in instanta initiata impotriva mea si ca sunt membru in asociatie numai din luna martie, a.c...fapt pentru care n''ás avea aceste drepturi. Desi, am in scris acordul presedintelui de a achita integral debitele restante pana pe data de 30.iunie.2012.
Intre timp, sa mi se arate cine este mai tare, ma incarca pe luna martie a.c., cu cate 20 mc AC si 20 mc AR si nu-mi raspund motivat la contestatia depusa. Evident raspunsul primit depaseste termenul legal si-mi parvine cu acelasi nr. de inregistrare cu care a fost inregistrata contestatia mea, asta pentru ca au avut de redactat un comunicat calomnios la adresa mea pe care l-au afisat frumos la avizier . NU s-au oprit aici, au obligat locatarii la semnarea unui tabel, invocand faptul ca as fi cerut eu sa mi se plateasca de catre acestia cotele de intretinere restante. Pe unii i-au intors impotriva mea invocand faptul ca as fi depus plangeri penale impotriva lor, sa ma ia lumea la bataie pe strada nu alte.
Sa ma potolesc, mi-au facut frumos si o sesizare la Garda financiara pentru cele 2 societati pe care le administrez...m-am trezit cu comisarii Garzii la domiciliiu, in urma cu 2 saptamani, sincer in 6 ani de activitate n-am avut parte nici macar de un control din partea Administratiei Locale. Sa va mai spun ca am fost luata de gat in scara blocului de insusi presedintele asociatiei (politist comunitar, directia disciplina in sconstructii la s2) care m-a amenintat ca daca mai scot o vorba "ma omoara"??? . Sunt singura, divortata si am un copil de 14 ani...deci nu mi-e chiar asa simplu, dar nici frica nu-mi este de el. Nu e prima amenintare pe care o primesc.
Sunt ferm convinsa ca in decursul a doua luni au fost refacute registre de casa, de corespondenta si modificate decizii si hotarari ale comitetului executiv. presedintele fiind "in tema" cu astfel de "actiuni", ce naiba..doar asta a invatat la scoala si din experienta proprie, doar nu degeaba e in cercetare penala din 2004 ...pentru 288,290 si 291 Cp.
Sincer, nu stiu daca incalc legea facand cunoscut prin afisaj tuturor locatarilor despre problema PRESEDINTELUI si a sotiei sale (atentie..dna este avocat), amandoi sunt condamnati la pedeapsa cu inchisoarea, la 4 respectiv 3 ani, pentru 288, 290, 291 cp, hotararea dupa cum v-am spus a fost atacata cu apel, pe un motiv legat de lipsa de procedura, practic tragere de timp..si cauza a fost trimisa spre rejudecare la instanta de fond. (TMB). De aceea, spun ca pot "invoca in dubio pro reo"..desi nu mi se pare normal sa ascunzi tuturor si sa te propui in a fi ales presedinte, cand consti bine faptul ca esti incopatibil..mai mult, continui in a comite infractiuni.