avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... distrugere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

distrugere

Pe data de 10 ianuarie 2012 am depus o plangere penala pt distrugere la sesctia de politie de care apartin. Nici pana in ziua de azi nu au trimis dosarul la parchet. Imi poate spune cineva in cat timp sunt obligati sa trimita dosarul si eventual la ce organe superioare ma pot adresa ?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Carturarul , utilizator 19:47, 18 Iunie 2012
In mod normal in termen de maxim 30 de zile un dosar penal ar trebui sa fie finalizat, dar in functie de nr de dosare inregistrate la sectie si lucratorii care lucreaza in ele, probele administrate, expertize, analize, etc, termenul poate curge mult mai mult ...
Mi se pare foarte mult ca in termen de 6 luni sa nu finalizeze un dosar in care am doi martori si probele sunt foarte concludente. La ce organ superior ma pot adresa cu o plangere?
Nu exista stabilit undeva vreun termen pentru finalizare unui dosar penal,ar trebui totusi sa fie unul rezonabil,lucru care de cele mai multe ori nu se intampla.
Asta inseamna ca politistul poate sa tina un dosar ca sa treaca timpul si sa se prescrie fapta.
D-le, asta cu adresarea catre un organ superior pentru grabirea cercetarilor si solutionarea cazului nu este decat o chestiune care tine de orgoliul personal si de tendinta de razbunarea pe oricine si pe orice pentru paguba suferita. In astfel de cazuri victima are senzatia ca toata lumea comploteaza impotriva ei pentru a nu se descoperi adevarul, iar organele de ancheta tergiverseaza cercetarile ...
Dosarele penale sunt supravegheate de un procuror care aproba solutiile date de organele de ancheta ....
Atat timp cat termenul mai indelungat de solutionare a cazului nu impiedica cu nimic aflarea adevarului, tragerea la raspundere a autorilor si recuperarea prejudiciului creat nu aveti de ce sa fiti nerabdator ...

Alte discuții în legătură

Va rog sa ma ajutati sa gasesc o cale legala prin care sa oblig ... Camelia63 Camelia63 Va rog sa ma ajutati sa gasesc o cale legala prin care sa oblig procurorul de caz sa imi finalizeze o plangere penala din 2013 care are urmatorul parcurs: - ... (vezi toată discuția)
Rãspundere penalã în cazul unui accident auto alimache alimache aş dori să ştiu şi eu în cît timp ar trebui să ajungă la parchet un dosar penal întocmit în urma unui accident auto -şoferul care l-a provocat fiind ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - tergiversare dosar enecatalin enecatalin va rog daca ma puteti lamuri,Am un dosar penal la o sectie din bucuresti in care sunt parte vatamata,mi sa furat masina am facut plangere in 2010 sa facut ... (vezi toată discuția)