buna ziua!Sunt angajatul unei firme de paza ,calificat si tot ce trebuie pentru a efectua seviciile in domeniu...la angajare mi s-a cerut atestatul si avizul de la politie decurgea totul normal pana cand am aflat unele chestii care m-a pus pe ganduri de ce oare mai avem institutul ITM si de ce oare nimeni nu face nimic si de ce oare basescu e presedinte daca doarme..mi s-a zis ca totul e ok...primul lucru care m-a uimit nu am vazut contractul meu de munca,din cate stiu exista normal 3 contracte..unul la angajator,la ITM si la angajat..apoi cu trecerea timpului am primit o foaie sa semnez si sa o fac repede fara intrebari dar trimisa prin altcineva unde scria numele meu si in dreptul numeleui era scris NECALIFICAT...ora de munca este 2,5..incredbil..azi am aflat ca o ora de munca la o firma in regula de paza este de 7,12...la 240 de ore primesc doar 6 mil cateodata iau si 580 lei..nu exista sporuri de noapte..sarbatorile legale sa fie platite dublu la ora..in plus esti obligat in libere sa participi ca stewart la competiile sportive din oras cu 0 lei iar cele din exterior mai importante 50 de lei..aceasta firma angajeaza numai pensionari..oameni care nu stiu ce sunt cu ei..suntem doar cativa mai tineri si apti..am si eu o rugaminte..mai exista asemena firme in Romania sau am nimerit eu unde nu trebuia :D:D
am uitat sa precizez felul cum suntem tratati..nu ai voie sa deschizi gura ca vin amenintari si te umilesc ori de cate ori prin ocazia..nu mai vorbesc de tinuta...ti le arunca in brate fara sa ai dreptul de a le proba sau macar sa te uiti mai atent daca sunt sau nu rupte si uzate...concediile ti le da cand au chef si iti baga o luna iar bani jumate..preferi sa ramai sa fa i ore
Faceti sesizare la ITM pentru nerespectarea drepturilor prevazute in legilatia muncii.
Daca sunt si alte probleme acolo, sesizati organele abilitate sa faca un control si sa ia masuri (politie, parchet, primarie... dupa caz).
Iar daca sunteti calificat si profesionist incepeti sa va cautati un loc de munca serios ...
sunt si eu angajat la o firma de paza si am intimpinat aceleasi probleme ca si tine colega..sporuri si toate cele au fost la inceput cind m-am angajat primele luni , dupa care au fost scoase ,cam 100 si ceva din salariu.La ITM am fost .. si amenda pentru firma 2000 ron restul .. raspuns in scris daca nu va convine dati firma in judecata .Acum se restructureaza institutia unde executam serviciu renunta la paza , cine ramane ... pensionarii bine inteles nu...
restul in somaj , eu am avum putin noroc am gasit repede la o firma de acelasi profil dar la insotire valori , dar nici aici nu este mare brinza...atiit ca nu mai sunt pensionari dar aceleasi probleme . Conluzie unde te duci la fel este peste tot , traim in romania ....
asa este..exista cineva care poate intr-o zi sa discute si aceasta problema a firmelor de paza?de ce toti ocolesc acest subiect si de ce ITM nu isi face datoria..ai dreptate ca traim ca in cartea junglei..aici trebuie sa iti faci dreptate cu parul decat cu vorba buna..doar asa macar stii ca nu te ia nimeni de fraier..rog daca este cineva care cunoaste bine legea sau este specializat in domeniu sa ne dea si noua un sfat ce sa facem si cum putem scapa de mafia firmelor de paza..problema de dat in judecat nu se discuta deoarece la salariul nostru de ..nu ne permitem sa platim un avocat..in concluzie caz pierdut iar firma de paza castigatoare..singura solutie este demisia dar oare pt ce am mai platit 4 mil cursurile de calificare?sa merg din firma in firma sa fiu umilit si apoi sa fiu fortat sa demisionez?
daca faci contestatie e posibil sa ramai fara loc de munca in oras..firma de paza e mana in mana cu conducerea judetului si cred ca au legaturi adanci cu ITM..FIGUREAZA DE MULTI ANI SI AU AVUT MII DE RECLAMATII DAR NIMIC NU S-A REZOLVAT..logic ca nimeni nu ramane aici dar am zis asa ca am ramas uimit si nimeni nu zice nimic si nu isi apara demnitatea
Offtopic : Interventie moderator
Nu ne dorim sa postati mai multe mesaje consecutive in aceeasi discutie, cata vreme exista posibilitatea sa editati mesajul anterior (in cele 30 de minute cat puteti edita mesajul).
Incalcarea Regulament de postare se sanctioneaza in prima faza cu avertisment, care va fi public si se va posta de catre administrator / moderator in sectiunea de anunturi oficiale a forumului. Abaterile repetate pot duce la inchiderea contului (banare), temporara sau definitiva.