buna ziua.sunt angajat de 1 luna si putin la un magazin non stop.am solicitat demisia si vreau sa stiu daca e obligatoriu sa respect preavizul?mentionez ca sunt in perioada de proba si am inteles ca nu ar fi obligatoriu sa respect acest preaviz.exista vreaun articol care precizeaza acest lucru?cu stima
As avea si eu o intrebare daca se poate legata de acest aspect.
Daca sunt in perioada de proba si nu vreau sa incetez cu Art 31(3) ci cu Art. 55b se poate?
Exista vreo limitare in acest sens?
Perioada de munca este de 90 zile calendaristice pt. Durata nedeterminata. Durata de preaviz este de 20 zile
Am 10 zile de când lucrez și vreau sa mi dau demisia. Sunt obligata sa lucrez preavizul de 20 de zile
Daca sunteti in perioada de proba, potrivit dispozitiilor art. 31 alin. 3 Codul muncii pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
Demisie
edward71
Este adevarat ca se poate demisiona si fara sa semnezi demisia( am vorbit telefonic cu secretara si mi-a zis ca nu este obligatorie prezenta mea si ca se poate ... (vezi toată discuția)