Bunma seara si "La multi ani !". Sunt locatarul unui bloc cu 2 (doua) etaje si locuiesc la ultimul etaj intr-un apartament cu 2 camere. Blocul are doua scari si un numar total de 14 apartamente (8 pe o scara si 6 pe cealalta). Deasemena acest bloc are pod din constructie (ca bun comun) si necesita reparatii capitale. Mentionez ca podul este separat intre cele doua scari fiind doar o cale de comunicare intre cele doua poduri de dimensiunea unei usi. Cum nu avem asociatie de locatari, ne-am adunat in mai multe randuri sa discutam problema repararii acestui pod dar fara nici un rezultat. Dupa un timp am ajuns la un numitor comun in sensul ca reparatia sa fie suportata de cei de la ultimul etaj iar in urma repararii podului acestia sa detina dreptul de proprietar asupra lui (fiecare deasupra apartamentelor lor). Locatarii din scara cu 6 apartamente au fost deacord sa iasa din diviziune si sa pastreze podul de deasupra lor ca parte comuna. S-a intocmit un act notarial cu titlul "Act de lotizare, partaj si vanzare-cumparare". In acest act sunt trecute toate clauzele precum si schitele podului lotizat in 4 loturi (3 pentru locatarii din scara cu 8 apartamente si 1 pentru locatarii din scara cu 6 apartamente) impreuna cu semnaturile fiecaruia prin care isi dau acordul cu cele inscrise in act. Notarul m-a asigurat ca podul cumparat o sa fie trecut in cartea funciara in schimb am primit rezolutie nefavorabila de la ANCPI judeteana. Cum pot sa intabulez acest pod de deasupra mea daca l-am cumparat deoarece intentionez sa-l repar si sa-mi extind locuinta in acel pod. In speranta ca m-am facut inteles, astept cu nerabdare un sfat din partea dumneavoastra. Multumesc anticipat
Spuneţi că locatarii din scara cu 6 apartamente au fost de acord. Dar ceilalţi? Podul este parte indiviză comună aferentă întregului bloc, nu doar unei scări. Fără acordul expres al tuturor proprietarilor de apartamente, orice act de lotizare şi partaj este nul.
Aveţi încheierea de respingere a cererii de întabulare? Acolo veţi găsi şi temeiul de drept al respingerii, calea şi termenul de atac
In act sunt semnaturile tuturor locatarilor din ambele scari atat la sfarsitul documentului cu clauzele cat pe schita de partajare a podului. Inca nu am primit documentul deoarece a ajuns probabil in ajunul sarbatorilor. Am fost anuntat telefonic despre aceasta respingere.Maine o sa incerc sa ajung sa iau acel act. Locatarii din scara cu 6 apartamente au fost deacord cu lotizarea si partajul iar din actul incheiat reiese ca ei (toti 6) sunt proprietari pe podul de deasupra lor, iar in urma acestei lotizari si partaj locatarii blocului cu 8 apartamente au vandut celor de la ultimul etaj partea lor de pod. Atunci pot sa-mi intabulez acest pod ? Se poate face inainte sau dupa reparatie si extinderea locuintei ? Multumesc