avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, locuiesc la ultimul etaj 1, deasupra mea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, locuiesc la ultimul etaj 1, deasupra mea exista pod, ...

Buna ziua, locuiesc la ultimul etaj 1, deasupra mea exista pod, blocul are o singura scara. În blocul respectiv sunt 6 apartamente.Nu avem asociație de proprietari. Acoperișul podului este din țiglă veche și sparta.Trebuie sa repar acoperișul. Am încercat sa vorbesc cu locatarii dar locatarii din 2 apartamente nu vor sa participe la finanțarea repararii. Ce trebuie sa fac sa-i oblig sa plătească. Mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:23, 28 Mai 2021
Buna ziua,
Discutati cu un avocat, acesta le trimite o notificare prin care le arata ca sunt obligati sa contribuie la aceste cheltuieli si, daca inteleg, totul este ok, daca nu... o sa trebuiasca sa mergeti in instanta.
Puteti face si dvs. notificarea dar parca este mai bine luata in considerare daca vine din partea unui avocat.

Articolele necesare le gasiti in Codul civil, partea ce se refera la coproprietatea fortata.
Comunicati vecinilor ca este obligatia acestora sa contribuie la intretinerea si asigurarea starii tehnice a partii comune de imobil de locuit in comun-in conformitate cu disp cod civil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mansarda pentru bloc cu pod Livelly Livelly Locuiesc intr-un apartament al unui bloc cu 3 etaje, la ultimul etaj si doresc sa construiesc o mansarda doar deasupra apartamentului meu, legatura ... (vezi toată discuția)
Intabularea unui pod de bloc mdatdk mdatdk Bunma seara si "La multi ani !". Sunt locatarul unui bloc cu 2 (doua) etaje si locuiesc la ultimul etaj intr-un apartament cu 2 camere. Blocul are doua scari ... (vezi toată discuția)
Reparație acoperis bloc Gonteageta@gmail.com Gonteageta@gmail.com Locuiesc intrun bloc cu un singur etaj și doua scări. La scara care locăiesc sunt 4 apartamente pe o parte și doua pe cealaltă parte .Nu avem asociație ... (vezi toată discuția)