avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfacerea contractului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfacerea contractului de munca

Buna ziua,
Ma regasesc in urmatoarea situatie: sunt angatata din data de 17 oct 2011 la firma x, avand contract de munca, cu 6 ore pe zi- 5 zile pe saptamana, fiind platita pe ora. In data de 13 iunie, am fost anuntata ca ultima zi de lucru este data de 15 iunie, respectiv ca: in doua zile nu voi mai lucra, fiindu-mi adusa demisia (scrisa deja), ca sa o semnez. Mentionez ca nu am semnat, nici eu nici colegii mei (3). Am fost amenintata ca mi se va desface contractul cu bulina neagra sau ca vor gasi ei o modalitate sa-mi faca rau.
Ce inseamna aceasta bulina neagra ? Daca nu am lucrat 1 an de zile exista posibilitatea sa primesc somaj?
Mentionez ca nici macar concediul platit ( 20 de zile) la care avem dreptul prin contract nu ni se acorda.
Ce ar trebui sa fac in conditiile date? Multumesc..
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:06, 17 Iunie 2012
Demisia este un act unilateral de vointa care apartine numai salariatului. Angajatorul nu poate dispune demisia unui salariat. Incetarea activitatii cu bulina neagra nu exista decat in imaginatia acestui angajator.
Cred ca ”bulina neagra” inseamna desfacerea disciplinara a c.i.m. ... Încetarea contractului individual de muncă prin acordul părţilor , prin demisie sau prin desfacerea disciplinara a c.i.m. exclude posibilitatea fostului salariat de a beneficia de indemnizaţia pentru şomaj.

De asemenea, CO neefectuat se va compensa in bani la incetarea contractului individual de munca, potrivit art.146 alin.4 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abateri de la sarcini de servici broma broma Buna ziua 1.Daca se constata ca salariatul nu si-a indeplinit sarcinile de servici ,poate fi sanctionat si ulterior desfacere contarctului de munca.In ce baza ... (vezi toată discuția)
Preaviz incetare cim cu acordul partilor? i0n i0n Buna seara. Am o situatie mai delicata in familie. Un angajat al unei societati a fost pus in fata faptului implinit: pe x.06.2013 trebuie sa plece de la locul ... (vezi toată discuția)
Angajare dupa absolvirea facultatii georgeanaandreea georgeanaandreea Am fost angajata dupa absolvirea facultatii, iar angajatorul a beneficiat de ajutorul acela de la stat timp de un an de zile. As dori sa stiu in cazul in care ... (vezi toată discuția)