avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Testul poligraf - intimidare sau pe bune?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Testul poligraf - intimidare sau pe bune?

Pe la inceputul lunii mai am avut un accident rutier in care am facut masina dauna totala. Incercand sa evit o groapa din carosabil am intrat cu masina intr-un pom. Norocul meu ca aveam asigurare CASCO. Am dat toate declaratiile la politie si la asigurator. Acum asteptam solutionarea dosarului de dauna. La sfarsitul saptamanii trecute ma contacteaza un domn de la asigurari, care aflu ulterior ca era de la Anti-frauda, si ma invita "sa mai vorbim". Ma duc, dau din nou aceleasi declaratii si la sfarsit ma intreaba daca sunt de acord cu testul poligraf. Am acceptat testul si l-am intrebat de s-a ajuns aici. Mi-a raspuns ca sunt suspiciuni cu privire la producerea accidentului. L-am intrebat care ar fii acste suspiciuni si mi-a raspuns incredibil, citez : "Scoarta copacului de care te-ai lovit nu e decojita cum trebuie". Ma intreb daca la o masina de 4500 euro se ajunge pana aici, la o masina de 60-80.000 euro ce se mai intampla? Stiindu-ma o persoana mai emotiva ma gadesc sa nu pic testul cu poligraful. Sincer nu stiu ce incearca sa dovedeasca, daca am condus eu sau nu, daca am facut-o cu intentie sau nu.
Cel mai recent răspuns: Ciprian Dinu , Avocat 15:18, 18 Iunie 2012
Testul poligraf este dispus -daca sunteti de acord si dvs.-de catre organele de urmarire penala-politie,procuror-nu de inspectorul de asigurari---antifrauda....Chiar daca organele de urmarire penala va solicita efectuarea acestui test,aveti dreptul sa-l refuzati.
Dumneavoastra acceptati sa faceti testul, se poate ca inspectorul a vrut sa va intinda o cursa si daca veti ajunge la poligraf (greu de crezut) spuneti ca sunteti obosit, stresat sau ca luati medicamente ....
Mi s-a mai spus ca prejudiciul depaseste 20.000 lei, de aceea sunt bagat automat la testul poligraf. Precizez ca am asigurare CASCO la o societate din Top 3.
Faceti asa cum v-am spus. Dvs il acceptati, insa el nu va putea fi facut. Oricum nu reprezinta o proba ....
Nu exista un plafon valoric peste care se face "testul poligraf". De altfel nu cred ca a fost vreodata testat cu poligraful vreun asigurat .
Este doar o "proba" a celor de la anti-frauda, sa vada cum reactionati. Poate exista intr-adevar suspiciuni ale asiguratorului cu privire la modul in care s-a produs accidentul, dar asta nu inseamna ca puteti fi testat cu poligraful.
Daca se mai tergiverseaza plata indemnizatiei de asigurare, contactati un avocat si demarati procedura de recuperare in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evaluare auto incorectă kosty40 kosty40 În urma cu 3 luni am cumparat o masina fabricație 2015 adusă din afara țări. La o zi după înmatriculare am avut un accident cu dauna totalal vinovat ... (vezi toată discuția)
Probleme casco allianz Ion53 Ion53 Buna ziua.Am avut un accident cu o masina evaluata destul de scump,56 000 euro,la Allianz,anul trecut in decembrie..Masina avea casco la Allianz.Am depus toate ... (vezi toată discuția)
Asiguratorul refuza plata sevenx sevenx Buna ziua, Am o problema cu un asigurator auto (in speta Allianz Tiriac) care refuza despagubirea. Istoric: 1. 31 Dec 2012 s-a produs un accident usor. ... (vezi toată discuția)