Intr-un certificat de urbanism primaria de sector imi impune, printre alte documente obligatorii sa insoteasca cererea pentru autorizatia de construire, si depunerea unui contract cu o anume firma nominalizata de primarie pentru a ridica molozul. Taxa de luare in evidenta (asa mi-a comunicat firma respectiva ca se numeste) este de 297 lei (pentru 2m3 de moloz care se vor produce) si este obligatorie.
Va rog, unde pot sa reclam acest abuz? Sau considerati ca este corect? Eu consider acesta contract o taxa mascata, un abuz deoarece:
- in primul rind, de ce sa platesc anticipat un serviciu;
- in al doilea rind, deoarece casa mea e gata nu voi mai produce deseuri (moloz etc.) deci nu am nevoie de acest serviciu;
- in al treilea rind, sint liber sa imi aleg firma cu care lucrez.
Conform investigatiei pe care am facut-o primaria a actionat conform unei hotariri a consiliului local. Deci este legala solicitarea de a incheia un contract de transport moloz. Abuziva este insa pretentia firmei de salubritate, indicata de primarie, de a percepe o taxa la incheierea contractului, inainte de efectuarea vreunui serviciu. M-am adresat autoriatii de reglementare in domeniu, ANRSC. Astept raspuns.
Salubrizare
fidelia22
Buna ziua,
Daca exista posibilitatea sa nu platesc in doua locuri salubritatea.,adica la doua adrese diferite?Cum procedez?(Primaria spune ca trebuie platit ... (vezi toată discuția)