avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... competenta teritoriala
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

competenta teritoriala

O persoana CRDS care a avut ultimul domiciliu in Romania intr-un oras z imputerniceste o alta persoana din orasul x pentru a o reprezenta in fata autoritatilor romane si a ridica certificatul de deces al tatalui sau decedat in orasul y. Are competenta starea civila din orasul x , de la domiciliul celui imputernicit, de a solicita certificatul primariei y, avand in vedere ca atat cel care imputerniceste cat si actul decedatului nu se afla pe raza lor de competenta?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 11:54, 24 Iunie 2012
Da ,serviciul de stare civila are autoritatea si competenta sa faca verificari si sa solicite la servicii similare din alte locatii eliberarea de scripte si documente de nastere/casatorie/deces
Problema mea este ca cei de la judet mi-au spus ca nu am competenta de solicitare a certificatului de deces intrucat nici actul si nici persoana indreptatita de a-l ridica nu au domiciliul pe raza mea de competenta. Deci...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere acte de stare civila intocmite in strainatate si intocmirea/transcrierea lor Sergiu Alexandru Sergiu Alexandru Certificatul de deces al unui cetatean roman decedat in stat membru al Conventiei de la Haga (Germania) se comunica de catre autoritatile Germaniei ... (vezi toată discuția)
Schimbare certificat de nastere tabitasartor tabitasartor Am facut o procura surorii mele sa-mi preschimbe certificatul de nastere vechi. Mentionez ca domiciliez in alta localitate decat cea in care m-am nascut( ... (vezi toată discuția)
Despre certificatul de nastere international Mihaikevin Mihaikevin Daca imputernicesc pe careva din romania sa-mi scoata certificatu de nastere international,il poate scoate de unde am domiciliu sau trebuie sa mearga unde mam ... (vezi toată discuția)