avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Despre certificatul de nastere international
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Despre certificatul de nastere international

Daca imputernicesc pe careva din romania sa-mi scoata certificatu de nastere international,il poate scoate de unde am domiciliu sau trebuie sa mearga unde mam nascut.Eu traiesc in germania.Va multumesc

Ultima modificare: Luni, 25 August 2014
Mihaikevin, utilizator
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 12:39, 23 Septembrie 2014
Se poate si de la locul de domiciliu dar va dura mai mult - pana in 30 de zile.

Cititi aici detalii despre ce are nevoie imputernicitul si despre procura speciala:
[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 25 August 2014
Ares-3, moderator
Dar persoana ce lucra la starea civila a spus ca nu se poate decit unde mam nascutsi nu mi se pare corect asta.
Spuneti-i persoanei sa citeasca Metodologia cu privire la aplicarea unitara a dispozitiilor in materie de stare civila (HG 64/2011 republicata):

Art. 153.
- (1) Persoanele care au domiciliul in alte localitati decat cele in care sunt pastrate registrele
de stare civila si nu se pot deplasa personal pentru a obtine certificatele de stare civila pot depune cererea la S.P.C.L.E.P. sau, dupa caz, la primaria unitatii administrativ-teritoriale in raza careia isi au domiciliul ori resedinta, indicand unitatea administrativ-teritoriala unde se gaseste actul respectiv si datele de stare civila, pentru identificarea acestuia.

Mai aveti certificatul vechi? Trimiteti-l si pe acela, e nevoie de date la completarea cererii si va fi de folos sa il aiba imputernicitul.
Da il am cu mine si il voi trimite odata cu imputernicirea.Ms mult pentru sfaturi-
Cu placere, sa va fie de folos :)

Alte discuții în legătură

Schimbare certificat de nastere tabitasartor tabitasartor Am facut o procura surorii mele sa-mi preschimbe certificatul de nastere vechi. Mentionez ca domiciliez in alta localitate decat cea in care m-am nascut( ... (vezi toată discuția)
Pierdut certificat nastere si de casatorie rmarius rmarius BUNA ZIUA ! Am pierdut certificatul de nastere , si certificatul de casatorie . Ce pasi trebuiesc urmati pentru obtinerea duplicatelor? Va multumesc f. ... (vezi toată discuția)
Competenta teritoriala Justitiarul711 Justitiarul711 O persoana CRDS care a avut ultimul domiciliu in Romania intr-un oras z imputerniceste o alta persoana din orasul x pentru a o reprezenta in fata autoritatilor ... (vezi toată discuția)